Hızlı ve Etkili Eğitim

TAKİP ET

Eğitim ömür boyu süren ve sürmesi de gereken bir ihtiyaçtır insan için

Eğitim ömür boyu süren ve sürmesi de gereken bir ihtiyaçtır insan için. İnsan bildikçe daha çok şey yapmak, daha özgün ve farklı şeyler üretmek ister. Bu bilgi ve birikimi edinebileceği eğitimler çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından çeşitli şekil ve modellerde verilmektedir. Devlet bünyesine bağlı veya yarı özerk kurumlardaki temel eğitimle insanları hayata hazırlamak amacıyla kategorize edilmiştir. Bu eğitimlerin yanı sıra daha daraltılmış bir alanda daha üst düzey eğitimlerin verildiği özel kurumlar ise direkt kişinin işini ve kariyerini geliştirecek bilgilere odaklanır.

Sertifika programları günümüzde en çok baş vurulan eğitim türlerinin başında gelmektedir. Hemen hemen her sertifika programının akademik ortamlarda da karşılığı olan örgün eğitimler olması sizi şaşırtmasın. Bu ikisini birbirinden ayıran temel fark eğitimdeki süre ve eğitim metodudur.

Akademik eğitimler en az 2 yıl sürmekte ve genel anlamda 18-28 yaş arasına hitap etmektedir. İş yaşamına odaklanmaktan ziyade verilen eğitimin akademik boyutuyla ilgilenirler ve bu alanda ciddi bir bilgi sunmalarına rağmen pratik anlamda zaman zaman eksik kalabilirler. Sertifika programlarıise herhangi bir yaş sınırı olmaksızın çoğunda profesyoneller veya profesyonel olmak adına kararlı kişilerin katılımıyla gerçekleşmektedir. Sertifika programlarının tamamlanma süresi üniversitelere göre çok daha kısadır. Aynı zamanda daha çok pratik bilgiye yönelik ve çözüm odaklı olmaları sebebiyle üniversitelerden farklıdır.

Günümüzde devletin de desteği ile beraber ücretsiz sertifika programları oluşturulmuştur. Çeşitli metod ve tekniklerle geliştirilen online sertifika programları da mevcuttur. Ancak dikkat edilmesi gereken en temel mesele sertifika programlarında verilen eğitimin kimler tarafından verildiğidir. Başarılı bir sertifika programı, gerek deneyim, gerek tecrübe ve gerekse de kariyer olarak bir çok  alanda başarılı olmuş profesyonellerce verilen eğitim ve çalışmalarla mümkündür.

Yine sertifika programlarında dikkat edilmesi gereken diğer bir husus da eğitimin yapılacağı yer ve eğitimi birlikte alacağınız kişi mevcududur. Bu da eğitimin kalitesini ve başarı oranını arttıran faktörlerdir.

İstanbul Bussines School bünyesinde bulunan birbirinden değerli eğitimci ve katılmıcılarla birlikte katıldığınız sertifika programlarını başarılı bir şekilde tamamlamanız için tercih edebileceğiniz en iyi adrestir.