Hiç kimsenin beklemediği ama inandığımız bir 3 puan aldık

TAKİP ET

Çaykur Rizespor'da Galatasaray karşısında alınan 4-3'lük galibiyetin ardından konuşan futbolcular, 3 puanı taraftara armağan ettiler.

Çaykur Rizespor, ligin 31. hafta maçında İstanbul’da Galatasaray’ı gol yağmuruna tutarak tarih yazdı ve rakibini 4-3 mağlup etti. Rizespor’un başarılı futbolcusu Montassar Talbi maçın sonunda “Hocamız bize maçın anahtarını maç başlamadan verdi” dedi.

Montassar Talbi maç sonu açıklamasında “Zor bir maç olacağını geçmişteki tecrübelerimden de kesinlikle biliyordum. Maça çok büyük bir özgüvenle başladık. En başında buraya kazanmak için gelmiştik. Gerçekten de bu bilinçle sahada oynadık. Önce biz öne geçtik sonra rakibimiz öne geçti ama saha içerisinde oynarken hiçbir zaman vazgeçmedik. O kararlılıkla o inançla devam ettik mücadele. Çok önemli bir 3 puan kazandık. Üst üste ikinci galibiyetimiz oldu ve Milli maç arasına giriyoruz. Bu galibiyet bizim için çok iyi oldu. Önümüzdeki maça bu özgüvenle çıkıp kazanmak için mücadele edeceğiz. 
Hocamız bizlere maçın anahtarını vermişti. İki stoperin de kilit oynayacağını söylemişti. Çok fazla orta yaptıklarını biliyorduk. Çift forvet çıkacaklarını biliyorduk. Bu bilgiyle aslında sahaya çıktık ve en önemlisi bizim için Falcao ve Muhammed’e alan bırakmamaktı. Biz bunu yapmaya çalıştık. Hocamız da zaten bizden bunu talep etmişti. Elimizden geldiğince bunu yapmaya çalıştık ve başardık.“ dedi.

Kime sorsanız Galatasaray kazanır derdi

Rizespor’un deneyimli oyuncusu Selim Ay “Maçtan önce kime sorsanız maçı Galatasaray’ın alacağı söyleniyordu. Hocamızın da gelmesiyle takımda hareketlilik oldu. Biz zaten kaliteli bir takımız. İyi oyunculardan kurulu bir takımız. Galip gelemediğimiz zaman ister istemez bizler de bir özgüven eksikliği oluyordu. Bu da alışkanlık haline geliyor. Galibiyet de bir alışkalık mağlubiyet de. Psikolojik boyutu bizler için bazen sıkıntı yaratabiliyordu. Hocamızın gelmesiyle takımda özgüven oluştu. Geçen hafta da galip geldik bunu da devam ettirmek istiyorduk. Şampiyonluğa giden bir Galatasaray var, bizler de deplasmandaydık. Oyuncu kalitesi belli, bunun farkındaydık ama herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Oynayan oynamayan bu iradeyi saha içinde de saha dışında da gösterdik. Çok güzel bir 3 puan aldık. Belki de hiç kimsenin beklemediği ama bizim inandığımız bir 3 puandı. Bize destek veren herkesin emeğine yüreğine sağlık." dedi.

Son iki haftada galibiyetlerle nefes aldık

İsmail köybaşı ise maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Galibiyeti getiren tek faktör birlikte mücadele etmek, inanmak ve birbirini sevmekten geçiyor diye düşünüyorum. Bu üçlüyü bir araya getirdiğimizde son iki haftada aldığımız galibiyetlerle nefes aldık. Galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu galibiyeti taraftarlarımıza, bizi sevenlere, ailemize, başkanlarımıza, yönetim kurulumuza herkese armağan ediyoruz." şeklinde konuştu.