Herkes işini iyi yaparsa ne faiz, ne döviz sorunumuz kalır

TAKİP ET

ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, güçlü bir Türkiye için daha çok üreten bir ülke ve düşük faizli bir ortam gerektiğini söyledi.

ASKON Rize Şube Başkanı Recep Ali Karakoyun, döviz artışı ve ülkenin şu anki ekonomik tablosuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yüksek faiz ortamında yatırım yapabilmenin hayal olduğunu söyleyen Karakoyun, dolar kurunun Türkiye için önemli olduğuna vurgu yaparak, "Bizim için, geleceğimiz için, üretim için, kalkınmamız için, düşük faizli bir ortam gereklidir. Yoksa ülkemizde yeni fabrikalar, yeni iş sahaları ve istihdamın artması hayal olur. Eğer üretim ve istihdamı arttırırsak, beraberinde döviz kurunu da aşağıya çekmiş olacağız." dedi.

Güçlü bir Türkiye için daha çok üreten bir ülke, daha çok üreten bir ülke için de, düşük faizli bir ortam gerekmektiğine vurgu yapan Karakoyun, "Ülkemize ve insanımıza güvenmemiz, daha çok çalışmamız gerekiyor. Türkiye güçlü ve çalışkan bir ülkedir, herkesin kendi öz para birimine güvenmesi ve bu ülke için taş, taş üstüne koyması gerekir. Herkes işini iyi yaparsa ne faiz, ne döviz sorunumuz kalır." şeklinde konuştu.