Her evin önü çay alım yeri oldu

TAKİP ET

CHP Kalkandere İlçe Başkanı Zafer Demirkapu, Çaykur'un kontenjan uygulamasından dolayı her evin önünde bir Çay Alım yeri oluştuğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kalkandere İlçe Başkanı Zafer Demirkapu Çaykur'un kontenjanı kaldırmadığı ya da yüksek tutmadığı sürece kotanın 600 kilo olmasının bir anlam taşımadığını söyleyerek, kontanjanın yüksek tutulması ve üreticiye kolaylık sağlanması çağrısında bulundu.

Özel sektör çay fabrikalarının 3 TL'den çay aldığını hatırlatan ve Çaykur'un da birçok fabrikada randevulu sisteme geçildiği ve kontenjanın 25 kiloya düştüğünü söyleyen Demirkapu, "Çaykur kotayı 600 kilo yapma konusunda, kontenjanı daha ilk günlerde 25 kiloya düşürerek maalesef samimi olmadığını göstermiştir. Üretici randevu gününü beklediği ve 25 kilo kontenjanla topladığı çayı satamadığı için, her evin önünde çay stokları oluşmuş, yani her evin önünde bir Çay Alım yeri olmuştur. Bu günlerde hava yağmurlu olduğu için çaylar bir iki gün stoklarda bekleyebiliyor, ama sıcak havalarda Üreticinin çayını satması gerekir. Çaykur’a satamadığı çayını ucuz fiyattan da olsa mecburen özele satacaktır." dedi.

Başkan Demirkapu, Çaykur'a seslenerek kontanjanın kaldırılması da yüksek tutularak üreticinin özel sektöre mahkum edilmemesini dile getirdi.