Helezon Tel Kullanım ve Sistemleri

TAKİP ET

Dünyada insanların birbirlerine olan itimatlarının azalmasıyla birlikte güvenlik için harcanan paranın miktarı da hem rakamsal hem de oransal olarak artmaktadır.

Bu husus tel örgü sitemlerine olan ilgiyi de arttırmıştır. Güvenlik, temizlik, sınırın diğer alandan ayrılması ve güzel bir görüntünün oluşması amacıyla en çok kullanılan tel sistemlerinden birisi de helezon tel sistemleridir.

Helezon Tel Sistemleri

Tellerin makinede birbirine köşelerden birleşik dörtgenler şeklinde örülmesiyle oluşan helezon tel sistemlerinde bal peteği veya baklava görünümü vardır. Bunların en önemli özelliği uygulandıkları alanın hem altından hem de üstünden dikenli tel görevi görmeleridir. En üstte ve en altta tellerin kıvrılma alanları açık bırakılarak bu sağlanır. Diğer çim çit örgü sistemlerine göre daha avantajlı olduğu için ülkemizde tercih edilmektedir.

Helezon Tellerin Üretimi ve Uygulanması

Helezon örgü teli, kaplamada kullanılan malzemenin niteliğine göre iki şekilde üretilir. Galvaniz helezon örgü tellerinde kaplama elementi çinkodur. Bu tel örgünü kaliteli olması çinko miktarına ve kaplamanın iyi yapılmasına bağlıdır. Diğer helezon tel örgü ise pvc kaplı olandır. Kaplamada çinko yerine pvc tel çit kullanılır. Bunun kaliteli olması ise kaplamanın kalınlığı ve granül kalitesinin doğru ayarlanması ile mümkündür.Helezon tel örgüler alana uygulanırken direklerden yararlanılır. Belli aralıklarla dikilen direkler arasına tel örgüler monte edilir. Arazinin durumuna göre veya müşterinin istemi doğrultusunda beton direk veya boru direkleri kullanılır.

Helezon Tel Sistemlerinin Özellikleri ve Kullanım Alanı

Helezon tel örgülerin desenleri arasındaki örgü aralığı ya da desenin büyüklüğü değiştirilebilir. Kişinin talebi doğrultusunda tel sistemlerinin ebatları farklılaşabilir. Helezon tel örgüler çeşitli renklerde imal edilir. Ancak genellikle beyaz, mavi, yeşil ve gri renklerde üretilir.

Helezon teller sağlam malzemeden üretilir. Garanti süreleri uzundur. Hava koşullarından etkilenmezler. Renklerinde solma meydana gelmez. Kesilmeleri kolay değildir.  Helezon tel sistemleri evlerin bahçelerinde, arsa ve tarlaların etrafında, inşaatların alanının dışarıdan ayrılmasında, hobi bahçelerinde, kafes ile kümes yapımlarında sıkça kullanılmaktadır.

Panel Çit sistemlerinde faaliyet yürüten firmamız disiplinli çalışma sistemi ile sektörde kendine önemli bir edinmiştir. Etik kurallara uyması, müşteri memnuniyetini ön planda tutması ve her müşteriye aynı hizmet anlayışı ile hareket etmesi firmamızı sektörün güvenilir firmaları arasına sokmuştur. Hem tel örgü sistemlerinde tüm çeşitlerin bulunması, her ebatta üretim yapabilmesi hem de montaj ve bakım konusunda ehil kadrosunun olması firmamızın en büyük avantajıdır. Ürünlerine garanti veren firmamız tüm sorunlar karşısında müşteri hizmetleri ile eksikliği gidermeye çalışmaktadır. Müşterilerinin görüşlerine değer veren ve onlara çözüm üretmek için seferber olan bir firma ile çalışmak istiyorsanız firmamızla iletişime geçiniz.

Daha fazla bilgi için ZORLU TEL VE PANEL ÇİT SİSTEMLERİ’nin sitesini ziyaret edebilirsiniz. https://www.zorlutel.com