Hayatımızda Önemli Bir Yeri Bulunan Evler Nasıl Seçilmelidir?

TAKİP ET

Ev almaya karar verdiyseniz ya da güzel bir ev almaya niyetlendiyseniz birbirinden güzel evler ve harika projeler sizleri homify.com.tr adresinde bekliyor.

Homify.com.tr sitesinde daha önce yapılmış birbirinden güzel evler ve projeler sergilenmekte. Bu sitenin rehberinde bulunan mimar ya da mimarlık şirketleri çalışmalarını sergileyerek sizlerin beğenisine sunmakta. Yurt içinde ve yurt dışında yapılmış birbirinden güzel örnekler sizleri bekliyor. Beğendiğiniz projeyi hazırlayan firmayla irtibata geçebilir, dilerseniz yurt dışında yapılmış bir projeyi beğendiyseniz bu projeyi ülkemizde yapabilecek mimar ya da mimarlık şirketleriyle irtibat kurabilirsiniz.

Evler hayatımızda önemli bir yer tutar. İnsanların temel ihtiyaçlarından birisi olan barınma ihtiyacının karşılanmasını sağlayan bu yapılara ya satın alarak ya da kiralayarak sahip olabilirsiniz. Tabi ki kiralamak geçici olarak sahip olmak anlamına geldiğinden bütçeniz elveriyorsa satın almak daha mantıklı olacaktır. Çünkü kira ödeme gibi bir sıkıntınız olmayacaktır. Eğer evinizi krediyle satın aldıysanız bir miktar ödemesi bulunacak, ödemesi bittiğinde ise o ev tamamen size ait olacaktır. Bu evin bu saatten sonra sadece temel giderleri olacağından büyük bir maddi kolaylık sağlayacağı da açıktır. Hatta evinizi bir müddet sonra satabilir, daha iyi bir ev de satın almak için kaynak oluşturabilirsiniz.

Evlerde aranılan özellikler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Kimileri geniş bir ev olsun, bütün aile bireyleriyle rahatça bir yaşam sürebilsin ister, kimileri de ufak da olsa başını sokabileceği bir yuvaları olsun ister. Buna bütçeniz karar vereceğinden ve de istekleriniz karar vereceğinden tamamen kişisel bir durum olarak karşımıza çıkmakta.

Eğer sıfırdan bir ev yaptırmak istiyorsanız projenizi iyi belirlemeli, içerisinde olmasını istediğiniz özelliklerini projeyi hazırlayacak mimara ya da mimarlık şirketine güzelce ve bütçenizle denk olarak anlatmalısınız. Belki de bütçe konusuna daha sonra girerseniz, isteklerinizi ön planda tutarsanız bütçenizi aşmadığınız durumlarda ekstra isteklerde de bulunma hakkınız olabilir. Sonuç olarak bu ev size özel olarak hazırlanacağı için bütçenizin el verdiği şekilde en mantıklı seçimlerle hazırlanacaktır.

Evinizin ne tür bir ev olacağına da daha önce yapılmış evleri inceleyerek karar verebilirsiniz. Modern evler mi tercih edeceksiniz, minimalist tarzda evler mi tercih edeceksiniz, klasik tarzda evler mi tercih edeceksiniz ya da küçük sıradan bir ev mi tercih edeceksiniz? Bunun kararını verebilmek için öncelikle Homify.com.tr sitesini ziyaret edebilir, her türden ev için daha önce yapılmış projelere göz atabilir, beğendiğiniz modelin mimarıyla ya da mimarlık şirketiyle iletişime geçebilirsiniz. Kısacası ev yaptırmak adına en güzel adımı atabilirsiniz. Hayatında belki de bir kere ev yaptırma şansına sahip olabilecek kişiler için bu adım çok önemlidir. Doğru karar vermek, bütçeyi en akıllı şekilde yönlendirmek, en güzel modeli seçebilmek ve hayata geçirebilmek için doğru bir mimarla çalışmak en mantıklı seçim olacaktır.

Fotoğraf: Ven Mimarlık / homify