Havalimanına sahip çıkmak tüm siyasetçilerin ortak görevi olmalı!

TAKİP ET

BBP Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta, Rize-Artvin Havalimanına ek seferler konulması halinde yıllık 3 Milyon yolcu rakamına ulaşılabileceğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize Merkez İlçe Başkanı Abdulkadir Usta; 14 Mayıs tarihinde hizmete giren ve yaklaşık 2 ayda 130 bin yolcu kapasitesine ulaşan Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili açıklama yaparak "Rize'mize kazandırılan bu güzel esere sahip çıkmak tüm siyasetçilerimizin ortak görevi olmalıdır." dedi.

BBP olarak vatandaşlardan gelen talepler üzerine Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili konuları ilk kez gündeme taşıdıklarını belirten Usta, "Ek serlerlerden uçuş noktalarına, emsal bilet fiyatından, yolcu taşımacılığına, Özel havayolu şirketlerinden uçuş saatlerine, bürokrasi baskısından sahip çıkılmayışına kadar birçok sorunu dile getirmiştik. Neticede bazı noktalarda ilerleme sağlandı ama yeterli değil." dedi.

"TRABZON HAVALİMANINDAN UÇUŞ VAR, RİZE'DEN YOK"

Rize-Artvin Havalimanının iki ay gibi kısa bir sürede 130 bine yakın yolcu taşıdığına dikkat çeken Usta, "Bu rakamlar bizler inaniyoruz ki gereken destek verilsin yıllık 3 milyon yolcu kapasitesi hedefine gelecek yıl ulaşır. Kurban Bayramında biletler haftalar kala tükendi, aktarmalı uçuşlar dahil doluluk yüzde 100 seviyesinde idi, birçok vatandaşımız bilet bulamadı. Ama ne hikmetse Trabzon Havalimanından aynı gün ve saatlerde direk seferlerle mevcuttu. Yine yoğun talep gelmesine rağmen Antalya, Bursa, İzmir gibi birçok ile sefer henüz konulmadı. Bunları bizler yakından  takip ediyoruz. Havalimanımızın Siyasi ve Bürokratik desteğe ihtiyacı var. Komşumuz nasıl ki yapılan hizmetlere sahip çıkıyor ise biz de çıkalım, destek verelim derdindeyiz." dedi.