Hatay mutfağı Rize'ye taşındı

TAKİP ET

Hatay mutfağının eşsiz lezzetlerinin yer aldığı Ehl-i Keyf isimli Pide, Kebap ve Lahmacun Restorantı hizmete açıldı.

Ehl-i Keyf Pide, Kebap ve Lahmacun Restoranı aracılığıyla Hatay mutfağının eşsiz lezzetleri, Hataylı ustalar tarafından Rize’deki lezzet severlerin beğenisine sunuluyor.

Merkeze bağlı Tophane Mahallesi Palandöken Caddesi üzeri Keleş Oteli yanında hizmete açılan Ehl-i Keyf Restoranın açılışına Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut ve Yardımcıları, Çaykur Rizespor Kulüp Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, Rize Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Güven Aksoy, Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan, ASKF Rize Başkanı Ali Çelik, MHP Rize Merkez İlçe Başkanı Seçkin Memişoğlu, TÜFAD Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlıoğlu, İl Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ramazan Öztürk, Rize Özel İdarespor Teknik Heyeti ve Futbolcuları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kendisi de aslen Hataylı olan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, açılış öncesi yaptığı konuşmada Rize’nin de çok lezzetli bir mutfağa sahip olduğunu söyleyerek, “Rize’de Hatay mutfağının açılması, bizim de memleketimin çok çeşitli yemek kültürüne özlem giderme açısından güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Rize Özel İdarespor Sportif Direktörü Süleyman Baş’ın sahibi olduğu Ehl-i Keyf Restoranı Kale Camii İmamı Kadir Kara’nın okuduğu dua sonrasında katılımcıların hep birlikte kurdela kesimini gerçekleştirdiği törenle hizmete açıldı.