Hastaya eziyetin adresi: Rize Devlet Hastanesi

TAKİP ET

MHRS Sisteminden bir türlü randevu alamayan hastaların sabahın erken saatlerinde sıra alabilmek için polikliniklerine gittiği Rize Devlet Hastanesi'nde hastalar bir de sıra eziyeti çekiyor.

MHRS Sistemindeki yoğunluk nedeniyle randevu bulmakta zorluk çekilen Rize Devlet Hastanesi polikliniklerinde, her sabah yaşanan ancak özellikle en yoğun servislerden olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisinde vatandaşlar boncuk gibi sıraya diziliyor.

MHRS üzerinden bir türlü randevu alamayan veya en erken 15 gün sonraya randevunun alınabildiği polikliniklerde daha erken muayene olabilmek isteyen hastalara, sabah erken saatte hastaneye giderek muayene sırası alabilme imkanı sağlanıyor.

Her sabah 07.00 sularında hastaneye giden vatandaşlar poliklinik sekreterliği önünde bir kağıda sırayla isimlerini yazarak muayene sırası fişi alabilmek amacıyla saat 08.00’da görevine başlayacak olan sekreteri beklemeye koyuluyor.

Çok oturdunuz şimdi sıraya geçin!

Ramazan ayının idrak edildiği bu günlerde de aynı yoğunluğun devam ettiği Rize Devlet Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Servisi önünde sandalyelere oturarak bekleyen vatandaşlara, sekreter gelmeden yaklaşık 10 dakika önce isimlerini yazdıkları kağıttaki sırayla çağrıda bulunularak, herkesin fiş alabilmek için sıraya geçmesi söyleniyor.
Önceki dönemlerde vatandaşlar sekreterlikteki kağıda ismini yazdıktan sonra bekliyor ve sekreter geldikten sonra kağıtta yazılı sıraya göre isimleri okuyor, ismi okunan vatandaş da oturduğu yerden kalkıp fişini alıyordu.

Ancak bu uygulamanın bazı su istimallerden dolayı yasaklandığı belirtilerek, artık sabahın erken saatlerinde hastaneye gelen vatandaşlar, üstelik Ramazan ayının olması önemsenmeden, hastanın oruçlu olabileceği veya ayakta durup duramayacağı gözetilmeksizin fiş alabilmesi amacıyla 10-15 dakika boncuk gibi sıraya dizilerek bekletiliyor.

Sırada bekleme süresini azaltmaya çalışacağız!

Konuyla ilgili görüştüğümüz Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, hastaların sırada bekletilmesinin üzücü olduğunu ancak bazı kişilerin erken hastaneye gitse de fazladan isim yazdığını ancak fiş kesimi sırasında hastanede olmayıp daha sonra geldiğini, bu gibi su istimallerin önüne geçilmesi amacıyla böyle bir yönteme başvurulduğunu söyledi.

Tepe, en kısa zamanda konuyla ilgilenileceğini, en azından hastaların bu sıralarda geçireceği süreyi en kısa dilime indirme noktasında önlemler alacaklarını söyledi.