Hamzaoğlu: Uzun süre dipten nefessiz yüzeceğiz

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'a 3-2 kaybettikleri maçın ardından "Hakemlerimizin kafasında başka hesaplar olmaması gerekir. Net olmalılar. Her maçta takım ayırmaksızın, skora bakmaksızın karar vermeleri gerekiyor." açıklaması yaptı.

Süper Lig'in 8. haftasında Çaykur Rizespor evinde konuk ettiği Galatasaray'a uzatmaların son saniyesinde kalesinde gördüğü golle 3-2 mağlup oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Bizim için her açıdan çok önemli bir maçtı. Sonuç almamız gereken, iyi mücadele etmemiz gereken maçtı. Bundan önceki moral bozukluğunu üzerimizden atmamız gereken bir maçtı. Son dakikada yediğimiz gol, Alberk'e yapılan faul, Boyd'a yapılan elle çekme. Ali Palabıyık kaçırsa bile var hakemlerinin görmesi gerekirdi. Üzücü bir durum.” dedi.

Karşılaşmanın hakemi Palabıyık'ın kararlarına da değinen Hamzaoğlu, "Hakemlerimizin kafasında başka hesaplar olmaması gerekir. Net olmalılar. Her maçta takım ayırmaksızın, skora bakmaksızın karar vermeleri gerekiyor. Hakemleri baskı altına aldıkça, onların bu tavrı, düşünceleri devam edecek. Buna hep beraber karar vermemiz gerekiyor. Hakem hatası olur ama sadece kendi lehimize baskı yapmak bana göre doğru değil. Hataları konuştuk ama bundan ötesi zarar verir. Büyük takımlar kendi lehlerine olması için bu baskıyı kullanıyorlar. Bu da hakemleri olumsuz etkiliyor." şeklinde konuştu.

Hamzaoğlu, Milli maç arasını iyi değerlendireceklerini belirterek "8 hafta sonunda ligin dibindeyiz. Buradan yukarıya çıkmak zor. Uzun süre dipten nefessiz yüzeceğiz ama sonunda inşallah suyun yüzüne çıkacağız." dedi.

Galatasaray'a Rize'de son saniyede hakem kıyağı