Güzel futbolu boşver, maçları kazanmaya bak!

TAKİP ET

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Çaykur Rizespor, sahasında Fraport TAV Antalyaspor'u 2-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında Çaykur Rizespor ile Antalyaspor arasında dün oynanmaya başlayan maç, yoğun kar yağışı nedeniyle 23'üncü dakikada ertelenerek bugün kaldığı yerden devam etti.

Maçın 23'üncü dakikasında sonra oynanmaya başlayan ilk yarısında 35'inci dakikada Wright'in golü ile Antalyaspor 1-0 öne geçti. 45'inci dakikada kazanılan penaltı şansını Pohjanpalo gole çevirerek Yeşil-Mavili ekip adına beraberliği sağladı. İkinci yarıda ise Boldrin'in serbest vuruşunda Gökhan Gönül'ün kaydettiği kafa golü ile Çaykur Rizespor sahasında 2-1 galip geldi. Antalyaspor'da Güray 90+7'inci dakikada ikinci sarı kartın gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla birlikte 21 puana yükselen Çaykur Rizespor, 18'inci sırada ve düşme hattı potasında yer almaya devam etti. Antalyaspor ise 23 puanda kaldı.

Yeşil Mavililer, 23 Ocak Pazar günü saat 13:30'da oynayacakları 23. Hafta maçında Atakaş Hatayspor deplasmanına konuk olacak.

Hamzaoğlu: "Fedakarlık yapacak durumda değiliz"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Bizim de aşağıdan yukarı çıkan gruba takılmamız gerekiyordu. Ertelenen maça motive olmak kolay değildi. 'Biz de varız.' demek için önemli bir galibiyet aldık." dedi.

Güzel futbol oynamadıklarının farkında olduklarını ama güzel futbol adına da bazı maçları feda edemeyeceklerini belirten Hamzaoğlu, "Şu anda fedakarlık yapacak durumda değiliz. Bizim önceliğimiz maçları kazanmak. Bu sezon maalesef böyle devam edeceğiz. Çok iyimser olamayız. Bu sezon uzun süre dipte yüzeceğiz, nefessiz kalacağız. Kazandığımız maçlar, stres ile mücadele etmek, her hafta ayrı finale çıkmak kolay değil." ifadelerini kullandı.