Gürcistan Müftüleri Kardeşlik İftarı için Rize'ye geldi

TAKİP ET

Kardeş Ülke-Kardeş Şehir Buluşmaları kapsamında Gürcistan Müftüleri Rize'de düzenlenen kardeşlik iftarına katıldı.

Rize Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Ramazan Ayında Kardeş Ülke-Kardeş Şehir Buluşmaları kapsamında Gürcistan Müftülerinin katılımıyla Rize’de kardeşlik iftarı düzenlendi.

İftar programına Batum Başkonsolosu Rıza Kağan Yılmaz, Gürcistan Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Göl, eski Müşavirler Prof. Dr. Nebi Gümüş ile Ahmet Erdem,  Batı Gürcistan Müslümanları Müftüsü Adam Shantadze, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Artvin İl Müftüsü Mesut Harmancı, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. İsa Onay, Gürcistan Müftüleri, Rize Kur’an Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Köseoğlu, Rize ve Artvin İlçe Müftüleri, MÜSİAD’ın Batum ve Rize Temsilcileri ile TDV Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Vali Baydaş sahurda müftülerle bir araya geldi 

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kardeşlik iftarı programı için Rize’de bulunan Gürcistan Müftüleriyle sahurda bir araya gelerek “İslam, ticaret yoluyla yayıldı. Müslümanlar ticaret için gittikleri yerlerde örnek olmuşlar ve bu örnek olma durumu dinimizin yayılmasını sağlamıştır. Dışardan en fazla gelen kişinin biz olduğu bir yerde, halimizle, tavrımızla, ticaretimizle daha fazla etki etmemiz gerekir.' dedi.