Güneysuspor Ragbi Takımından büyük başarı

TAKİP ET

Bir yıl önce kurulan Güneysuspor Ragbi Takımı, ligde 3'te 3 yaparak bir üst tura çıkmaya hak kazanırken Milli Takım Aday Kadrosuna ise 4 oyuncu gönderdi.

Haber: Turgay AYHAN

Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından Ankara’nın Kızılcahamam İlçesinde organize edilen 2020 sezonu 7’li Erkekler Ragbi Etaplı Ligi’nde 1. Etabı 3’te 3 yaparak namağlup tamamlayan Güneysuspor Ragbi Takımı, 2. Etaba yükseldi.

Kuruluşunun ilk yılında katıldığı profesyonel ligdeki ilk maçında Fatsa SK Ragbi Takımını 52-0, ikinci maçında Hacettepe GSK Ragbi Takımını 17-15 ve son maçında İstanbul Ragbi SK’yı (Ottomans) 42-5 mağlup eden Güneysu ekibi 9 puan ve +91 ile en yüksek averajı elde ederek bir üst tura yükseldi.

Antrenör Yunus Bostan önderliğindeki Güneysuspor Ragbi Takımı, 09-20 Mart tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirilecek olan 39 kişilik Ragbi Milli Takımı Aday Kadrosuna da 4 oyuncusunu gönderdi. Ragbi Milli Takım Aday kadrosunda 27 yaşındaki Yusuf Sarıçan, 28 yaşındaki Alperen Kaya, 21 yaşındaki Doğukan Hırçın ve 20 yaşındaki Bedirhan Aktaş yer alıyor.