Güneysu yolu yine çöktü: Vatandaş 3 gün önce uyarmıştı!

TAKİP ET

Rize'de önceki gün etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Rize-Güneysu yolunun bir kısmı çöktü.

Rize’de etkili olan şiddetli yağışlar sonrasında Rize-Güneysu karayolunun ikinci kilometresinde bir kez daha çökme meydana geldi.

3 yıl önce 26 Ağustos 2020 tarihinde yine şiddetli yağışlar sonrasında yolda 3 metre derinliği, 5 metre genişliğinde bir çukur oluşmuştu. Aynı yerde 24 Ağustos tarihinde de çökme meydana gelmişti.

3 yıl içinde 3 kez çökmenin yaşandığı Rize-Güneysu Karayolu ile ilgili gerekli tedbirlerin alınmaması siyasi parti temsilcilerinden ve vatandaşlardan tepki çekiyor. Yolun yapımıyla ilgili sorumluların hesap vermesi bekleniyor.

Vatandaş 3 gün önce uyarmıştı

Öte yandan Rize-Güneysu Karayolunun AFAD İl Müdürlüğü önünde meydana gelen çökme ile ilgili Bayram Dinç isimli vatandaş sosyal medya hesabı facebook üzerinden 3 gün önce uyarıda bulunmuştu.

Dinç paylaşımında AFAD Müdürlüğü önündeki duvarın altının boş olduğunu ve daha önce yaşanan çökmelerin burada da meydana gelebileceği şeklinde uyarıda bulundu. Dinç bir başka paylaşımında, "Burası Güneysu karayolu Afad önü perde duvarın papucunun altı boşaldı. Karayolu bu bölgede tehlikede. Yetkililer bir baksa buraya iyi olur. Karayolları hemen dibindeki yol tehlikesini görmüyor. Nasılsa yol koptu mu yapılıyor. Kimseden hesap da sorulmuyor" ifadelerini kullanmıştı.

Şiddetli yağış Çayeli ve Güneysu'yu vurdu

Saruhan: Güneysu yolunda neler oluyor?