Güneysu'daki intihar girişimi için ortak ses

TAKİP ET

SES Sendikası Güneysu'daki kuran kursu öğrencisi İ.S.'nin intihar olayından sonra böyle bir intiharın olmaması için harekete geçti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Rize’deki parti temsilcileri ve STK’lar ile bir araya gelerek, geçen hafta Güneysu ilçesi Köprübaşı mevkiinde Ortaköy Kız Kuran Kursun talebesi İ.S.'nin intihar girişiminde bulunması nedeniyle, bu tür olayların tekrar yaşanmaması amacıyla bir basın açıklaması yaptılar.

SES Sendikası Rize Temsilcisi Cemal Melemşe, "Yaşanan olay Rize kamuoyunu ve bizleri ruhsatsız etmiş derinden üzmüştür. Bizler parti, STK ve sendikalar olarak ortak bir hassasiyetle 15 yaşındaki bir kızımızın intihar girişimi karşısında tek vücut olarak, olayın peşinin bırakılmamasını, olayda sorumluluk duyan tüm kesimlerin ortak bir bilinçle spekülasyonlara yol açmadan biran önce aydınlatılması ve tekrar benzer olayların yaşanmaması için her türlü önleminin alınması ve varsa faillerinin cezalandırılması süratiyle bir caydırıcılığın sağlanmasını istemekteyiz. Sonuç olarak, bu üzücü olay karanlıkta kalan tüm ayrıntıların ve geleceğimiz olan gençlerimizin daha özgüvenli bir toplumsal yapı içinde yaşanmasını arzuladığımızı, bu olayın Takıpçısı olacağız." dedi.

Yapılan açıklamaya CHP, Sol Parti, Çoban Ateşi Hareketi, Eğitim İş, Eğitsen, SES, Türk Kamusen, Türk Sağlık-Sen ve Türk Eğitim-Sen, Tüm Bel-Sen ve Rize Gazetecileri Derneği imza attı.

İlgili Haberler

Güneysu'daki kız çocuğu düştü mü, intihar mı etti?

Bekaroğlu: Güneysu'daki intihar girişiminin takipçisiyim