Güneysu'daki HES değil, resmen 'Doğa Katliamı'

TAKİP ET

Rize'nin Güneysu İlçesine bağlı Gürgen Deresi üzerinde yapılmaya çalışılan HES inşaatının çevreye verdiği zarar gözler önüne serilmeye devam ediyor.

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Gürgen köyünde, "yol yapıyoruz" denilerek dere üzerinde başlatılan HES inşaatı, köy halkı tarafından durdurulması amacıyla mahkemeye taşınmıştı.

Dere üzerinde 2 tane HES olduğu için bir yenisini daha istemeyen Gürgen Köyü sakinleri, yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen hukuksuz bir şekilde ve kendilerine bilgi verilmeden aylar önce başlatılan HES inşaatına tepki göstermeye devam ediyor.

Vatandaşların tepkileri sonucunda dere üzerinde HES borusu döşeme çalışmalarına ara verilirken, dere kenarına perde beton yapımı çalışmaları ise devam ediyor.

Betonlama faaliyetleri sırasında harç suyunun dereden aşağıya akıtılmasının, can suyu bırakılan deredeki canlıların yaşamını tehdit ettiğini gözler önüne seren Gürgen Köyü sakini, sosyal medyadan paylaştığı görüntülerde, "Kalıbın içine beton döküp harç sularını deredeki canlıları öldürmek için akıtıyorlar. Sonra da 'doğa katliamı yok, kesinlikle bir canlıya zarar vermiyoruz' diyorlar." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Güneysu'da vatandaşın tepkisi HES çalışmalarını durdurdu

Gürgen Köylüler derelerindeki hukuksuz HES'i yargıya taşıdı

Gürgen Deresindeki hukuksuz HES mahkeyeme taşınıyor

Gürgen Deresindeki hukuksuz HES yapımına tepki

Güneysu'da mahkeme kararına rağmen HES'e devam

Güneysu'da çalışan HES makinesi kazdığı kuyuya düştü