Güneysu'daki 3 köyde karantina uygulaması

TAKİP ET

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı 3 köyde yoğun vaka sayılarından dolayı karantina uygulaması başlatılıyor.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlimiz Güneysu İlçesine bağlı Kibledağı, Gürgen ve Başköy köylerinde mevcut korona virüs vakalarının yoğun filyasyon çalışmalarına ve önlemlere rağmen diğer ilçe ve beldelerimize nazaran daha yüksek olması sebebiyle bu yerler karantina altına alınmıştır.

Söz konusu karantina uygulamasına 20 Ağustos 2020 Perşembe günü saat 12.00 (öğle) itibariye başlanacak olup, vaka artış hızı tamamen kontrol altına alınana dek devam edilecektir." denildi.

Bu köylerde giriş çıkışların denetime tabi tutulacağı ve gereksiz giriş çıkışlara izin verilmeyeceğinin belirtildiği açıklamada, "Sağlık ekiplerimizce tek tek bütün evlerde semptom sorgulaması yapılacak, en ufak bir semptomu olan kişiye derhal müdahale edilerek, söz konusu ev veya evler ayrıcalıklı olarak da izole edilecektir." denildi.

Çok ciddi ihtiyaçların karşılanması haricinde ve izin verilen kişiler dışında sokağa çıkışların sınırlandırıldığının belirtildiği açıklamada, vatandaşların kurallara harfiyen uyması gerektiği ifade edildi.

İlgili Haber

Rize'deki o köyde Koronavirüs endişesi