Güneysu'da karantina başladı: HES'e yok!

TAKİP ET

Koanavirüs (Kovid-19) vakalarının artış gösterdiği Güneysu'daki 3 köyde karantina başlarken, karantinadaki köyde süren HES çalışmaları ise devam ediyor.

Güneysu ilçesine bağlı Kıbledağı, Gürgen ve Başköy köylerinde Koronavirüs vakalarının artması nedeniyle 15 günlük karantina kararı alınarak 20 Ağustos Perçembe günü saat 12.00 itibariyle karantina uygulaması başlatıldı.

Gürgen Köyü deresi üzerinde başlatılan ve mahkemelik olmasına rağmen çalışmaları Baro Enerji tarafından yürütülen Hidro Elektrik Santrali (HES) çalışmalarının karantina olmasına rağmen devam etmesi, köy sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı.

BU NASIL KARANTİNA?

Handüzü Yaylası Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği adına sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ceyhun Kalender, "Vatandaşın çayı dalında ama şirket çalışmaya devam ediyor." şeklinde tepki gösterdi.

Kalender, karantina nedeniyle sokağa çıkmanın yanında köye giriş çıkışların da yasaklandığını hatırlattığı açıklamasında, "Ancak HES şirketi hariç. Vatandaşlara çayını toplamaya izin verilmezken şirket çalışma iznini nereden aldığı vatandaşlar arasında sorgulanıyor." ifadelerine yer vererek kendisinin de yaklaşık 1 ton çayının karantina nedeniyle dalında kaldığını belirtti.

Konuyla ilgili Gürgen Köyü sakinlerinden Orhan Kalender'in Kaymakamlığı aradığını ve kendisine "Onlar özel izinle çalışıyor" denildiğini belirten Kalender, çayı tarlasında bekleyen vatandaşların da özel izin almak için Kaymakamlığa gideceklerini ifade etti.