Güneysu'da HES değil adeta Berlin Duvarı yapılıyor

TAKİP ET

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Gürgen Deresi üzerinde Yargı'ya taşınmasına rağmen çalışmalarına devam eden HES inşaatı, köyü adeta Kuzey ve Güney olarak ikiye böldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da Babaocağı olan Rize'nin Güneysu İlçesine bağlı Gürgen Köyünde Baro Enerji tarafından hukuksuz bir şekilde yapılmaya devam eden Alicik HES çalışmaları Koronavirüs salgını süresince de hız kesmiyor.

Gürgen köyünde, vatandaşlara "yol yapıyoruz" denilerek dere üzerinde başlatılan HES inşaatı çalışmalarının hukuksuz bir şekilde sürdüğünü ifade eden Gürgen köyü sakinleri 16 Ocak 2020 tarihinde HES inşaatının durdurulması için Rize Adliyesi'nde dava açmışlardı.

HES inşaatı mahkemeye taşındığı halde çalışmalarına ara vermeksizin devam eden Baro Enerji, dere içinde yaptığı metrelerce yükseklikteki duvar ile adete köyü ikiye bölmüş durumda.

Bu ne duvarı?

Konuyla ilgili Handüzü Yaylası Kültür, Çevre ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği adına bir açıklama yapan Ceyhun Kalender, "Berlin duvarı gibi, resmen köyü kuzey ve güney diye ikiye ayırdılar. Alicik Hes inşaatının bu şekilde hukuksuz devam etmesi, bu işe onay verenlerin, göz yunanların vicdanını hiç mi sızlat mıyor? Konu yargıda, bilir kişi heyetinin belirlenmesinin ve keşif tarihinin bilinmeyen bir tarihe ertelenmesi daha büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir. Ancak şirket bu süreci avantaja dönüştürerek, çalışmalarına hız vermiştir. Bizim isteğimiz hukukun bir an önce tecelli etmesidir. Yoksa geri dönüşü imkansız zararlar ortaya çıkacağı muhakkaktır." dedi.

Kalender, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'İn, "Geciken adalet, adalet değildir" sözünü hatırlatarak bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler

Güneysu'da HES çalışması Koronavirüs dinlemiyor

Güneysu'da HES yüzünden köylüler gözaltına alındı

Güneysu'daki HES'in hukuksuzluğunu CİMER de onayladı

Güneysu'daki HES projesinin iptali için imza kampanyası

Gürgen Deresinde HES'e karşı nöbete devam

Güneysu'daki HES değil, resmen doğa katliamı!

Güneysu'da vatandaşın tepkisi HES çalışmalarını durdurdu

Gürgen Köylüler derelerindeki hukuksuz HES'i yargıya taşıdı

Gürgen Deresindeki hukuksuz HES mahkeyeme taşınıyor

Gürgen Deresindeki hukuksuz HES yapımına tepki

Güneysu'da mahkeme kararına rağmen HES'e devam

Güneysu'da çalışan HES makinesi kazdığı kuyuya düştü