Gol düellosunu Çaykur Rizespor U19 kazandı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor U19 takımı, ikinci devrenin ilk maçında sahasında konuk ettiği ve karşılıklı gol düellosunun yaşandığı maçta Afyonspor U19 ekibini 3-2 mağlup etti.

U19 Elit B Ligi’nde 2. Devre başladı. 2 Grup’ta mücadele eden Çaykur Rizespor U19 takımı ikinci devrenin ilk maçında sahasında Hes İlaç Afyonspor U19 takımını konuk etti.

Sezonun ilk maçında deplasmanda golsüz berabere kaldığı Afyon ekibiyle bu kez sahasında oynadığı rövanş maçının ilk yarısını 2-1 önde tamamlayan Yeşil-Mavili gençler, ikinci yarıda beraberliği yakalayan rakibini maçın sonunda 3-2 yenerek Rize’den puansız gönderdi.

Maçın 14’üncü dakikasında defans oyuncusu Muhammed Ali Yılmaz’ın golü ile Rize ekibi 1-0 öne geçse de konuk ekip 2 dakika sonra Mustafa Erkasap’ın attığı golle beraberliği yakaladı. 25’inci dakikada Yeşil-Mavili ekibin takım kaptanı Hamza Birinci skoru 2-1 yaparak ilk devrenin de sonucunu belirledi. İkinci devrede Afyon ekibi Ali Bingöller’in kafa golüyle beraberliği yakaladı. 70’inci dakikada Kaptan Hamza kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü attı ve Rizespor’u galibiyete taşıyan isim oldu.

Her maçı kazanmamız lazım

Maçın ardından Kulüp sosyal medya sayfasına açıklama yapan Kaptan Hamza Birinci, devre arası kampında çok iyi çalıştıklarını söyleyerek, “Devre arası kampı çok iyi geldi bize, daha tempolu oynamaya başladık. Galibiyeti hak ettiğimiz bir maç oldu. Müthiş bir mücadele örneği gösterdik. Tüm takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonraki maçlarımızda da aynı tempoyu koruyarak her maçı kazanmamız lazım.” dedi.

Selçuk Yıldırımkaya yönetimindeki Çaykur Rizespor U19 takımı maça kalede Mehmet Çetin olmak üzere Devrim Deniz Kutanis, Emirhan Uzun, Muhammed Ali Yılmaz, Habil Özbakır, Emre Şimşek, Emirhan Yılmaz, Ayhan Çiftçi, Eren Durmuş, Hamza Birinci ve Ahmet Eren Altındaş 11’i ile çıktı. 75’inci dakikada Eren yerini Ömer Ali Danışmaz’a bırakırken 87’nci dakikada ise Ayhan yerini Can Polat Uzun’a, Emirhan Yılmaz ise yerini Ahmet Eroğlu’na bıraktı.

Ligde beşinci galibiyetini alan Yeşil-Mavili gençler 17 puana ulaşarak 3’üncü sırada yer aldı ve şampiyonluk yolunda lider Adanaspor ekibiyle puan farkını bire düşürdü. Lig sonuncusu Afyonspor U19 takımı ise 8 puanda kaldı.

Çaykur Rizespor U19 takımı, 14 Ocak Cumartesi günü saat 12.00’da oynayacağı 11. Hafta maçında Sakaryaspor U19 deplasmanına konuk olacak. Yeşil-Mavili ekip, ligin ilk devresinde sahasında konuk ettiği rakibini 1-0 mağlup etmişti.

Çaykur Rizespor U19'un ilk devre karnesi