Gençlik Spor kapattı, Çaykur Rizespor sahip çıktı

TAKİP ET

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kapatılan ve Çaykur Rizespor tarafından sahip çıkılan hentbol takımı, namağlup 2. Lige yükseldi.

Hentbol Erkekler 1. Ligi'nde mücadele ederken, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız tarafından ekonomik nedenlerden dolayı kapatılmasına karar verilen Rize Gençlik ve Spor Hentbol takımına Çaykur Rizespor sahip çıktı. Teknik ekip ve sporcuları bünyesine alan Çaykur Rizespor'un yeni hentbol takımı namağlup 2. Lig'e yükseldi.

Yeni sezon için 2. Lige yükselme maçları 5 grupta toplam 29 takımla oynandı. Amasya ilinde düzenlenen ve toplam 6 takımın katıldığı C Grubu Play-Off müsabakalarında 4 galibiyet ve bir beraberlik elde ederek 9 puan toplayan Çaykur Rizespor Hentbol Takımı, namağlup 2. Lige yükseldi.

Yeşil-Mavili ekip ilk maçında Sinop Gençlerbirliği'ni 25-23, Ankara Alfa İhtisas Spor'u 24-19, Amasya 22 Haziran Hentbol takımını 19-14, Kayseri Festival Halk Dansları Hentbol takımını 3-29 mağlup ederken, son maçında Sivas Gençlik ve Spor Kulübü ile 23-23 berabere kaldı. Grupta 2. Lige yükselen bir diğer takım ise Sivas Gençlerbirliği oldu.