Genç Fenerbahçeliler Rize'de kütüphane kurdu

TAKİP ET

Rize Genç Fenerbahçeliler ve Rize Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler, 2 yıl önce vefat eden tribün liderleri Sefa Kalya adını, Rize'de açtıkları kütüphanede yaşatacaklar.

13 Ocak 2016 tarihinde vefat eden Fenerbahçe tribün lideri Sefa Kalya’nın adına yaşatmak ve çocukların geleceklerine umut olmak için ‘Çocuklar Gülsün Dünya Gülsün’ projesi kapsamında Genç Fenerbahçelilerin yürüttüğü ‘81 İlde 81 Sefa Kalya Kütüphanesi’ projesi başlatıldı.

Proje kapsamında Rize Genç Fenerbahçeliler ve Rize Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler tarafından İyidere İlçesi Büyükçiftlik İlkokulunda kurulan Sefa Kalya Kütüphanesinin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, İyidere Kaymakamı Orhan Altun ve İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete yaptı.

Açılış kurdelasının kesimi öncesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, “Yardım edileceği zaman fakir aranır ama öğrencinin fakiri zengini olmaz ona her zaman yardım edilir. Kendileri yardıma layık olan bu Fenerbahçeli öğrencilerimiz gelip bu köyün başında kendi harçlıklarından arttırıp geleceğin teminatı öğrencilerimiz için kütüphane yapıyorlar. Bu çok guru verici bir olaydır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Rize Genç Fenerbahçeliler Sorumlusu Ünal Topal, “Rahmetli Sefa abimizin adını yaşatacağımız bu kütüphanenin çocuklarımızın geleceklerine ışık olmasını dileriz. Rize Genç Fenerbahçeliler ve Rize Üniversiteli Genç Fenerbahçeliler grubumuz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Son olarak konuşan Kaymakam Orhan Altun ise “Gençlerimiz bize geldiklerinde bu proje için çok heyecanlıydı, bizi de heyecanlandırdılar. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler. Galiba bizi Fenerbahçeli yapacaksınız” ifadelerini kulandı.

Açılışın ardından tüm katılımcılar ve öğrenciler, kütüphaneyi birlikte gezdiler.