'Geleneğe Bağımlı, Bağımsız Gelecek' Projesi Rize'den başladı

TAKİP ET

Rize Dernekler Federasyonu tarafından bağımlılıkla mücadele adına hazırlanan 23 ilde uygulanacak 'Geleneğe Bağımlı,Bağımsız Gelecek' adlı projenin ilk gösterimi Rize Gençlik Merkezinde yapıldı.

İçişleri Bakanlığı'nın desteklediği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Genç Demokratlar Vakfı'nın proje paydaşlığında Rize Dernekler Federasyonu’nun yürüttüğü ‘Geleneğe Bağımlı, Bağımsız Gelecek’ adlı proje Rize Gençlik Merkezinde start aldı.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği programda, Geleneksel Orta Oyunu ile izleyicilere bağımlılık konusunu işleyen oyunlar oynandı. Kavuklu ve Pişakar karakterleri ile bağımlılığın gençleri nasıl tehdit ettiği, nasıl zararlara yol açtığı anlatılırken, oyunun sonunda gençlere oyun hakkında soru cevap yapıldı.

Oyunun ardından açıklama yapan Rize Dernekler Federasyonu Genel Sekteri ve Proje Koordinatörü Abdurrahman Aksu, "Bu proje ile hedefimiz; geleceğimiz olan gençlerimizin güçlü ve müreffeh Türkiye’nin gelecekte yer alması için bağımlılıktan uzak yetişmesidir." diyerek projeyi destek veren herkese teşekkür etti.

Oyunun sonunda kurum adına Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmak’a plaket sunulurken, öğrencilere ise projenin logo ve sloganlarının yer aldığı hediyeler verildi.