Gelecek sezon bu performansla Avrupa'ya

TAKİP ET

Çaykur Rizespor süper ligin 31. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak puanını 37'ye çıkardı ve seneye de süper ligde mücadele edileceğinin müjdesini verdi.

Vermenin ötesinde yeşil mavili ekip son 11 haftada gösterdiği performansla gelecek sezon içinde umut verdi. Rizespor’un ve rakiplerinin ligdeki durumuna, son haftalardaki performansına döneceğim ama bugün süper ligde sezonun şampiyonu da belli oldu.

Fenerbahçe, ligin son 3 haftasına girerken en yakın rakibi  ile puan farkını 12’ye çıkararak açık ara farkla şampiyonluğunu ilan etti. Süper Ligde 19. şampiyonluğunu kazanan Fenerbahçe’yi kutluyorum.

Evet, haftalardır Çaykur Rizespor’un ligde kalacağını söylüyor, hatta arkadaşlarımla iddiada da bulunuyordum. Nitekim bugün de alışkanlık olduğu üzere Çaykur Rizespor deplasmanda yine puan aldı. Fenerbahçe gibi güçlü bir takımdan alınan 1 puanla resmen olmasa da ligde gelecek sezonda yer alacağını ortaya koymuş oldu.

31. hafta sonunda şimdi 13. sıradayız. Puanımız  37. Konya’da aynı puana sahip. Kalan 3 haftada en azından kendi sahasında Kayseri’den puanlar alacağını varsayıyor ve Konya’nın da sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Bizden aşağıda olan takımlara baktığımızda; Antep 36, Erciyes 33, Elazığ 31,  Antalya 28  ve Kayseri 26 puana sahip.

Kayseri için işlem tamam dersek diğer takımların kalan maçlarına baktığımızda Çaykur Rizespor için mucize olmasa gelecek sezon da ligde oynayacak demek mümkün.  Sivas ve Elazığ’la içerde oynayacağız, Kasımpaşa ile de İstanbul’da oynayacağız. Kasımpaşa ve Sivas’ın Avrupa Kupası hedefi var ama bu 3 maçtan Rizespor kendisine gerekli olan puanları fazlasıyla alabilecektir.

Aslında ligde kalma mücadelesi bu hafta, yanı 32. Haftada çok büyük oranda da netleşebilir. Çünkü bu hafta ligde kalma mücadelesi veren 4 takım birbiri ile oynayacak.  Antalya, Elazığ ile Erciyes de Antep’le oynayacak. Bu iki maç puan cetvelinin dibini büyük oranda netleştirebilir.

Bu 4 takımın son iki haftadaki maçlarına da baktığımızda aralarından ikisinin Kayserispor’a eklenebileceğini söyleyebiliriz.

Ligin sonuna gelmişiz; oynanan futboldan çok alınan sonuç önemli ve yeşil mavili takımın bugün Fenerbahçe karşısında oynadığı futbolun kritiğinin de önemi yok. Müsabaka öncesi Feshane’de Rize şenliklerinde idik, dillerde dost takım olarak kabul edilen Fenerbahçe ile oynanacak müsabakanın berabere bitme arzusu vardı. Nitekim iki takım içinde beraberlik iyi sonuçtu ve de öyle oldu.

Ama 20. Hafta da takımın başına getirildiğinde yönetimin ağır eleştiriler almasına neden olan Uğur Tütüneker için iki çift laf etmemek haksızlık olur.

Rıza Çalımbay’a 20 hafta katlanan Çaykur Rizespor, 20 maçta sadece 18 puan toplayabilip ligde sondan 3. sırada iken Mehmet Ali Karaca ile başlayan ve Uğur Tütüneker’le süren son 11 haftada 19 puan toplayabilme başarısını gösterdi. Tabloda göstereceğim bu performansıyla bu süreçte ligin ilk 5’inde kendine takım yer bulabilmiş. Demek ki Çaykur Rizespor bunu sezona yayabilseydiAvrupa Kupalarında ülkemizi temsil edecekti.

İlk sezonda ancak kümde kalınabildi ama neden gelecek sezon Avrupa olmasın.

Tek koşul bu performansın ve istikrarın devam etmesi.