GastroRize Tanıtım Günleri çay hasadıyla başladı

TAKİP ET

Rize Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı GastroRize Tanıtım Günleri, Çay hasadı ve kente özgü kültürel varlıkların tanıtımıyla başladı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen GastroRize tanıtım günleri etkinliğine Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç, Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder ve Gastro Rize Organizatörü Gökmen Sözen ve sektörün önde gelen temsilcileri katıldı.

Tanıtım günleri kapsamında kente misafir gelen sektörün önde gelen isimler Rize Çayını yerinde incelediler. Çayeli Haremtepe köyünde bulunan bir çay bahçesinde düzenlenen organizasyonun ardından misafir heyet, Fındıklı Çağlayan Vadisinde Rize mimarisini incelediler.

Etkinlikte açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Yıllardır buralarda kullandığımız organik malzemelerle hazırlanan yemeklerimizin dünya mutfaklarında, zincir otellerimizde de artık Rize çayı, mutfağı, kahvaltısı diye tanıtımına vesile olacağız. GastroRize günleriyle yemeklerimizi, bölgede yetişen ürünleri Türk mutfağına tanıtmak istiyoruz." dedi.

Kovid-19 salgını nedeniyle tanıtımların bu yıl "Gastronomi Günleri" olduğunu ifade eden Başkan Rahmi Metin, gelecek yıllarda önce Karadeniz bölgesindeki ülkeler, daha sonra diğer ülkelerle birlikte etkinliğin bir yemek kültürü tanıtım festivaline dönüşeceğini söyledi.