Gamze Pala'nın katiline Ağırlaştırılmış Müebbet cezası

TAKİP ET

Rize'nin Fındıklı ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Gamze Pala'yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığa ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Rize'nin Fındıklı ilçesinde 15 Eylül 2020 tarihinde, Öğretmenevi resepsiyonunda çalışan Gamze Pala'yı (44) saplantı derecesinde karşılıksız seven ve hislerine karşılık bulamayınca önce kurşunlayan sonra ise vahşice boğazını keserek öldüren Savaş Dalançıkar (39) karar duruşması için hakim karşısına çıktı.

Rize L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılan katil zanlısı Dalançıkar, savunmasında "Esasen ben hayatta en çok maktulü seviyordum, yine en çok onu seveceğim. Olay tarihinden önceki bir tarihte parmağında bir yüzük görmüştüm. Buna dayanamadım. Olay tarihinde bir anlık öfkeme kapıldım ve bu olayı gerçekleştirdim, mahkemenin adaletine sığınıyorum." ifadelerini kullandı.

Dalançıkar'a mahkeme heyeti tarafından "Tasarlayarak adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Fındıklı'da kadın cinayeti

Gamze Pala son yolculuğuna uğurlandı

Rize'deki saplantılı katil, öldürdüğü Gamze'nin ismini profillerine yazmış

Aşkına karşılık bulamadığı için öldürmüş