Gamze Pala'nın katili Savaş Dalançıkar: Psikolojim bozulmuştu

TAKİP ET

Fındıklı'da takıntılı şekilde aşık olduğu Gamze Pala'yı öldüren katil Savaş Dalançıkar, 3'üncü kez çıkartıldığı mahkemede Pala'nın parmağında gördüğü yüzüğün psikolojisini bozduğunu iddia etti.

Rize'nin Fındıklı İlçesinde 15 Nisan 2020 tarihinde yaşanan olayda Sabancı Öğretmenevi'nde resepsiyon görevlisi olarak çalışan ve aynı zamanda Fındıklı AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı olan 46 yaşındaki Gamze Pala, takıntılı şekilde kendisine aşık olan 39 yaşındaki Savaş Dalançıkar tarafından, aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle önce sırtından vurulmuş, ardından bıçakla boğazı kesilerek öldürülmüştü.

Olay yerine gelen Polis ekipleri tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Savaş Dalançıkar'ın `tasarlayarak canavarca hisle kasten öldürme´ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava devam ediyor.

3'üncü kez tutuklu bulunduğu Rize L Tipi Kapalı Ceza  İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılan katil Savaş Dalançıkar, ifadesinde, Gamze Pala'nın parmağında yüzük görmesi üzerine bu yüzüğü sorduğunda aldığı "Sana mı kaldım" cevabı nedeniyle psikolojisi bozulduğunu ve olay günü Pala'nın sosyal medya hesaplarına baktıktan sonra aldığı alkolün etkisiyle cinayeti işlediğini ifade etti.

Duruşma sonunda Mahkeme heyeti, Savaş Dalançıkar'ın tutukluk halinin devamına, akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan talep edilen raporun gelmesinin beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İlgili Haberler

Gamze Pala'nın katilinden akıl almaz savunma


Gamze Pala'nın katili hakim karşısına çıktı

Gamze Pala'nın katili için müebbet hapis istendi

Gamze Pala son yolculuğuna uğurlandı

Fındıklı'da kadın cinayeti

Rize'deki saplantılı katil, öldürdüğü Gamze'nin ismini profillerine yazmış

Gamze Pala'yı öldüren katilin yakalanma anları kaydedildi

Aşkına karşılık bulamadığı için öldürmüş

Fındıklı, Gamze Pala için yasta

Gamze Pala'nın katil zanlısı cezaevine gönderildi