Gamze Pala'nın katili hakim karşısına çıktı

TAKİP ET

Rize'nin Fındıklı ilçesinde Gamze Pala'yı öldüren Savaş Dalançıkar ilk kez hakim karşısına çıktı.

Fındıklı İlçe Öğretmenevi'nde resepsiyon görevlisi olarak çalışan 44 yaşındaki Gamze Pala, kendisine saplantılı şekilde aşık olan ve karşılık vermediği Savaş Dalançıkar tarafından 15 Nisan 2020 tarihinde önce silahla vurulmuş, ardından boğazı kesilerek vahişe öldürülmüştü.

Rize Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkan Katil Savaş Dalançıkar, verdiği ifadede cinayeti önceden tasarlamadığını ancak Pala'yı görmek için Öğretmenevine gittikten sonra, kendisini görünce Pala'nın korkması üzerine silahla ateş açtığını ama olayın sonrasını hatırlamadığını anlattı.

Olay gecesi alkollü olduğunu, sosyal medya hesapları üzerinden kendisi adına sahte hesaplar açıldığı için tedbir amaçlı üzerinde bıçak taşıdığını, silahı ise sadece düğünlerde kullanmak için aldığını söyleyen Dalançıkar, Pala'ya sosyal medya hesapları üzerinden defalarca mesaj yazdığını ancak Pala'nın cevap vermediğini anlattı.

Daha önce Rize Devlet Hastanesi’nde psikiyatri bölümünde tedavi gördüğünü ve cezaevinde intihara kalkıştığını da söyleyen Savaş Dalançıkar'ın avukatı ise müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olmadığını dile getirerek mahkeme heyetinden sağlık raporu alınmasını talep etti.

Mahkeme Savcısı, sanık hakkında Rize Devlet Hastanesi’nden daha önce tedavi gördüğüyle ilgili raporların istenmesini talep ederken, Mahkeme heyeti sanık Savaş Dalançıkar’ın tutuklu yargılanmasına ve duruşmayı 4 Şubat 2021 tarihine erteledi.

Ayrıca Dalançıkar'ın işlediği suç kapsamında 3 haftayı geçmemek üzere gözlem altına alınmasına karar verildi.

İlgili Haber

Fındıklı'da kadın cinayeti