Galatasaray Başkan Adayı Dursun Özbek'ten Önemli Açıklamalar Geldi

TAKİP ET

Galatasaray'da başkanlık seçimlerine 1 aydan az bir süre kaldı. Başkanlık seçimleri yaklaşırken adaylar konusunda kararsızlık sürerken şu an için 3 aday öne çıkıyor.

Eşref Hamamcıoğlu, Metin Öztürk ve Dursun Özbek güncel başkan adayları olarak öne çıkıyorlar. Adaylar arasından en dikkat çeken isim ise Dursun Özbek olarak biliniyor. Galatasaray'da geçen dönemlerde başkanlık yapan Dursun Özbek, kurduğu kadro ve kurduğu kadronun aldığı şampiyonluklar ile öne çıkıyor. Bununla birlikte kadro maliyeti ve transfer bütçesi konusunda da Galatasaraylıların hafızasında kötü bir izlenimle, genel manada nötr bir etkiye neden oluyor. İstatistik siteleri, yasal bahis siteleri ve daha birçok sitenin verilerine göre de Dursun Özbek nispeten başarılı bir aday olarak anılıyor. Öte yandan Özbek, şu an için en güçlü adaylar arasında yer alıyor.

Galatasaray'dan ayrılış süreci son derece trajikomik olan Özbek'in, her şeyin iyi gittiği dönemde yaptığı güven oylaması seçiminde, yetersiz oy alarak görevini Mustafa Cengiz ve ekibine devrettiği biliniyor. Ayrıca Özbek, Igor Tudor'un takımın başına getirilmesi, bununla birlikte Sneijder'in apar topar takımdan gönderilmesiyle de öne çıkan isimlerden biri oluyor. Tüm bunlar sürerken Özbek Galatasaray başkanlığı adına çeşitli açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Açıklamalar camianın bir kısmında ciddi bir endişe uyandırırken, bir kısmında da ciddi anlamda heyecana neden oluyor.

Geçmişten Ders Alarak Geliyoruz
Galatasaray başkan adayı Dursun Özbek, yeni başkanlık seçimi adına çok umutlu olduklarını ve en önemlisi de geçmişten ders alarak geldiklerini ifade etti. Özbek: “Değerli Galatasaraylılar... Tabii eleştiriler oluyor çok doğal. Eleştiriler ile ilgili söylemek istediğim birkaç şey var. Geçmişte yaptığımız yönetimden bazı dersler alarak geliyoruz."

"Galatasaray görsel olarak bir dünya markası olarak taraftarlarını statta göremedi. Ekonomik durumun bozulması Galatasaray'ı bazı mecburiyetlere itti. Bunlardan biri Bankalar Birliği anlaşması..."

"Bankalar Birliği anlaşması nedir? Özetleyeyim... Bu anlaşma zorunluluktan imzalanmış. Etkisi nedir? Mesela Galatasaray yüksek gelirleri olan bir kulüp, kulübümüzün bütün gelirleri konsorsiyumun liderliğini yapan bankada toplanıyor. Sizin hesabınıza 1 TL gelmiyor."

"Kitabımızda ne diyor? 'Eyleme geç...' Bu yüzden yeniden Galatasaray'ın başkanlığına aday oldum.”

“Galatasaray'ın başkanlığına aday oldum. Hemen birleşerek, birbirimizi severek 2000 ruhuna dönmemiz lazım. Hiç korkmayın. Büyük Atatürk'ün dediği gibi ihtiyacımızın olduğu kudret, damarlarımızdaki kandadır. Birlikte başaracağız. Projelerimiz var."
"Biz birbirimize sevgi ve saygı katamazsak yerin dibine batsın projeler! Ne var bu sevgisizlikte? Kulübümüze ne faydası var?" ifadelerine yer verdi.

Fatih Terim Gelecek mi?
Galatasaray’da taraftarın söylemlerine kulak asan önemli isimlerden biri olan Dursun Özbek, taraftarın Fatih Terim çağrısı hakkında da henüz yorum yapmadı. Domenec Torrent’in gelmesiyle birlikte de istediği çıkışı yakalayamayan Galatasaray’da Fatih Terim sesleri halne daha yankılanıyor ancak gelecek başkan adaylarından hiçbiri Terim hakkında söylemlerde bulunmuyor.

Dursun Özbek de diğer adaylar gibi seçim sürecinin ardından Torrent ile olan sözleşmeye bakılacağını ve bu sözleşme doğrultusunda, aynı zamanda Torrent’in verdiği rapor doğrultusunda hareket edileceğini ifade ediyor. Fatih Terim’in gelişi ya da Torrent’in kalışıyla ilgili şu an için net bir açıklama bulunmuyor.