Futbol Transfer Haberleri

TAKİP ET

Spor organizasyonlarının evrensel bir nitelikte olması ve de televizyonların devreye girip naklen yayınlara başlaması ile birlikte spor haber servisleri de farklı bir örgütlenme modeline girmiştir.

Bu modelin temel mantığı, özel haberleri öne çıkartmak şeklinde özetlenebilmektedir. Bu da ülkemiz adına transfer olan ünlü oyuncu ve teknik direktörler ile ilgili haberler de sınırlı sayıda kalmaktadır.

Türkiye de şu an itibari ile etkinlik gösteren 50 adet spor federasyonu bulunmaktadır. Lakin federasyon şeklin de etkinliklerine sürdüren spor dallarının sayısı, her geçen gün artış göstermektedir. Federasyon çatısı altın da düzenlenen etkinlikler, yönetsel değişiklik, yurt içi ve yurt dışı ilişkiler gibi spor basınlarının konularına yön ve boyutlar, basın bülteni / bildirisi biçimin de spor basınına haber ya da yorum olarak işlenmesi amacı ile ulaştırılmaktadır. Daha kolay ve de ekonomik olarak ulaşılabilecek olan her federasyona ait bir haber yayımlanması hâlin de spor basınında 50 adet farklı konuda haber yer alır. Futbol transfer haberleri bültenin de bulunması gerek özellikler vardır. Bu transfer bültenleri özellikle de Türkiye de oldukça çok takip edilmektedir. Fanatik olarak tuttuğu takıma hangi oyuncunun transfer edildiği taraftarlar tarafından heyecanla beklenmektedir. Muhabirler transfer bültenlerini hazırlarlarken dikkat etmeleri bir konu vardır, o da tarafsız olama gerekliliğidir. Muhabirin taraf tuttuğunu hisseden taraftarlar o kanalı ya da programı protesto edip, şikayet edebilirler.

Muhabirler hangi oyuncunun hangi takıma, hangi takımdan transfer edildiği, önce ki takımlarında ki performansı, gördüğü kartları, sakatlık yaşadığı anları, attığı muhteşem jeneriklik golleri, hangi takımın altyapısında yetiştiği gibi bilgileri detaylı bir şekil de araştırmalı ve incelemelidir. Transfer bültenlerinin bir diğer önemli noktası da yeni transfer edilen futbolcunun takıma faydası mı zararı mı dokunacağını uzman yorumcular tarafından yorumlama olanağının sunulmasıdır. Uzman yorumcular bu yorumlarını yaparlarken kesinlikle tarafsız olmalıdırlar, eğer bir taraf tuttuğu anlaşılırsa programın moderatörü tarafından yayından uzaklaştırılabilir. Muhabirlerin diğer bir görevi de yeni transfer edilen oyuncu ile ilgili bir etkileyici klip hazırlayarak bunu kamuoyuna sunmaktır. Futbol transfer haberleri bu doğrultularda yayınlanmalıdır.