Formulaz Tahta Araba Şenliği yine nefes kesti

TAKİP ET

Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen Geleneksel Red Bull Formulaz Tahta Araba Şenliği, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde bu yıl 13'üncü kez düzenlenen Geleneksel Red Bull Formulaz Tahta Araba Şenliği'nde kadınlar ve erkekler olmak üzere iki kategoride yarıştı.

Kadınlarda 6, erkeklerde ise 54 kişinin yarıştığı organizasyonda, yarışlar, 5'er kişiden oluşan gruplar halinde 1600 metrelik parkurda gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülerin ortaya çıktığı yarışmalarda bazı sürücüler zaman zaman tehlikeli anlar yaşarken, bazı sürücüler ise arabalarının tekerlekleri kırıldığından dolayı yarışı bırakmak zorunda kaldılar.

Türkiye'nin birçok ilinden yüzlerce vatandaşın katıldığı yarışları, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu, ve Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim Turgut da izlerken yarışlara Bitlis, Siirt ve Şırnak'tan gelen kadın dernekleri de katıldı.

Yarışların yapıldığı parkurun kenarındaki "Dikkat tahta araba çıkabilir", "Uçuruma düşmek yasaktır", "Sollama yapmak yasaktır", "En keskin viraj 53 metre geride" yazılı tabelalar dikkati çekti.