Fırsatları tepen Rizespor yenilgiden kurtulamadı

TAKİP ET

Süper Lig biletini alabileceği maçta Çaykur Rizespor, deplasmanda Pensikspor'a 3-2 mağlup oldu.

Spor Toto 1. Lig 35. Hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor, ligin ilk devresinde sahasında 1-1 berabere kaldığı Pensikspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Kazanması halinde Süper Lige yükselmesini haftaya Tuzlaspor ile sahasında oynayacağı ve beraberliğin bile yettiği maça bırakacak olan Çaykur Rizespor, 1-0 öne geçmesine rağmen 3-2 geriye düştü ve üst üste kazandığı 3 penaltının ise sadece birini gole çevirerek öne geçme fırsatını da tepmiş oldu.

İlk yarıda 5'inci dakikada Benhur Keser Rizespor'u 1-0 öne geçirirken 18'inci dakikada Gökcan Kaya beraberliği yakaladı. 25'inci dakikada Thuram ile 2-1 öne geçen Tuzlaspor, 45'inci dakikada Aaosman'ın attığı golle skoru 3-1'e taşıdı ve ilk yarı tamamlandı. İkinci yarıda 71'inci dakikada penaltı kazanan Rize ekibi Bolasie'nin ayağından bu şansı gole çevirerek skoru 3-2 yapsa da, 77'nci ve 87'nci dakikalarda kazanılan penaltı şanslarını ise Bolasie gole çeviremeyerek Rize ekibi hem beraberliği, hem de öne geçme fırsatını kaçırmış oldu. 90'ıncı dakikada Emirhan Topçu'nun kırmızı kart görerek oyun dışında kaldığı maçı Rizespor 10 kişiyle ve 3-2 mağlup tamamladı.

Ligde 63 puanda kalan Çaykur Rizespor, Süper Lig biletini alabilmesi açısından önemli olan maçta rakibi Pendikspor ile aradaki puan farkını 2'ye indirmiş oldu. Haftaya Tuzlaspor'u sahasında mutlak yenmesi gereken Yeşil-Mavili ekip, Pendikspor'un ise puan kaybı yaşamasıyla iki maç kala Süper Lig biletini alabilecek.

Çaykur Rizespor, Tuzlaspor'u 07 Mayıs Pazar günü saat 16.00'da sahasında konuk edecek.