Fındıklı Belediyesi'ne kayyum atanacağı iddiaları üzerine halk sokağa çıktı

TAKİP ET

Rize'nin CHP'li tek belediyesi olan Fındıklı Belediyesi'ne kayyum atanacağı iddialarının ardından halk sokaklara dökülerek belediyeye sahip çıktı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Rize’de kazandığı tek ilçe olan Fındıklı’da, belediyeye yönelik karalama kampanyaları ve kayyum tehditlerine karşı bugün partinin çağrısıyla halk sokağa çıktı.

Demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği eylemde Fındıklılılar, polisin engellemesine rağmen dağılmadı. Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu da belediye önünde yaptığı açıklamada “Herkese rağmen her şey çok güzel olacak” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, "Fındıklı belediyemizin başarılı olma çalışmaları bir takım insanların işine gelmemiş olabilir olsun, Bir takım insanlar tüm Türkiye'de örnek model çıkmasını istememiş olabilirler olsun, Bir takım insanlar Fındıklı'daki projelerin geleceğe taşınmasını istememiş olabilirler. 1 yıl içerisinde Fındıklı'da yapmış olduğunuz çalışmalar tüm Türkiye'de örnek model olmuştur. Bugün Türkiye'de herkesin bir gözü Fındıklı'da yapılan işlerdedir. Sadece Fındıklı belediyesinin yapmış olduğu çalışmalar değil bizler de yapmış olduğumuz çalışmalarla bugünde burada göstereceğimiz davranışlarla anlayışlarla Fındıklı'nın Türkiye'deki yerini olumlu imajına hep birlikte katkı sunacağız. Fındıklı belediyemizin başarılı olma çalışmaları bir takım insanların işine gelmemiş olabilir olsun, Bir takım insanlar tüm Türkiye'de örnek model çıkmasını istememiş olabilirler olsun, Bir takım insanlar Fındıklı'daki projelerin geleceğe taşınmasını istememiş olabilirler olsun, ama biz herşeye rağmen Fındıklı belediyemizin yapmış olduğu çalışmalara olan desteğimizi dün de gösterdik bugünde gösteriyoruz, yarında göstereceğiz." diye konuştu.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’nin adayı Ercüment Şahin Çervatoğlu, yüzde 59,55’lik oy oranı ve 4 bin 259 oy ile Belediye Başkanlığı seçimlerini kazanmıştı. Cervatoğlu’na en yakın aday ise yüzde 39,65’lik oy oranı ile AK Parti adayı Mustafa Kasım zorlu olmuş ve 2 bin 836 oy almıştı.