Filipinler ile Kardeşlik

TAKİP ET

Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD) ile Türkiye Filipinler Ticaret ve Sanayici ve İş adamları Derneği arasında kardeşlik anlaşması imzalandı

Aktif Sivaslı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASSİAD) ile Türkiye Filipinler Ticaret ve Sanayici ve İş adamları Derneği arasında kardeşlik anlaşması imzalandı.

Ticaret ve Sanayi, Odasında düzenlenen programın açılışında konuşan ASSİAD Başkanı Emre Çapraz, "Sivil Toplum örgütlerinin hem sosyal yaşantıda hem ticari yaşantıda insanlara hizmet vermekte, önderlik yapıp ülkenin demokratikleşmesinde çok büyük öneme sahip. Bizlerde bu sorumluluğun bilincinde olarak işadamlarımıza rehberlik yapma, iş imkanlarını daha iyiye götürebilme adına ne yapabiliriz şeklinde araştırmalar yapıyoruz, dünyanın neredeyse el atılmadık ülkesi kalmadı. TUSKON aracılığıyla Anadolu İş adamları Federasyonumuz aracılığıyla şuan da 130 ülkede faaliyet gösteren dernek ve kuruluş olduk." dedi.

Filipinler Ankara Büyükelçisi Marilyn J.Allarina ise Jeopolitik olarak bakıldığında Filipinlerinde Türkiye gibi, Çin'in yanı başında olduğu için sesini fazla duyurmamış olabilir, ancak güçlü bir yapısı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Büyükelçisi Allarina,iki ülke arasındaki ilişkilerin başladığını düşündüğünü belirterek, "İlk önce birbirimizi tanımak ve anlamakla başlamamız gerekir. "diye konuştu.

Allarina, Şu anda Türkiye'nin ürünlerini Filipinler marketlerinde görülebileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Türkiye Filipinler Ticaret ve Sanayici ve İş adamları Dernek Başkanı İrfan Karabulut tarafından Filipinlerde Ticari Fırsatlar konulu konferans verildi.

Program imza töreniyle devam etti. Karabulut ve Emre Çapraz kardeşlik anlaşmasına imza attı. Karabulut, imza anısına Çapraz'a değerli taşlardan yapılmış ağa tesbihi ile çeşitli hediyeler verdi. Karabulut, Eylül'ün ilk haftasında ASSİAD'ı işadamlarıyla birlikte beklediklerini söyledi.

Program sonunda Sivaslı iş adamları Karabulut ile Filipinlerde iş kurmak üzere görüşmeler yaptı.

Programa ASSİAD'a bağlı çok sayıda işadamı katıldı.