Fener Lisesi öğrencilerinden muhteşem etkinlik

TAKİP ET

Rize Fener Lisesi Tarih Öğretmeni Volkan Civelek tarafından verilen dönem sonu ödeviyle öğrenciler, muhteşem bir etkinliğe imza attılar.

Rize Fener Lisesi Tarih Öğretmeni Volkan Civelek’in 11’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerine verdiği performans ödevi sonunda, ortaya muhteşem bir organizasyon çıktı.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile Yardımcısı Mustafa Kalender’in yanı sıra Okul Müdürü Metin Sandıkçı, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı Tarih Dersi Kısa Film Yarışması ve Performans Etkinliği büyük beğeni aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, okulların eğitim yuvası olmasının yanı sıra gençleri sosyal hayata kazandıran birer merkez olduğunu söyleyerek, “Okullarımızda düzenlenen bu tür faaliyetler çocuklarımızın özgüven kazanması, grup halinde işbirliği yapabilmeleri, tahammül edebilmeleri, hoşgörülü olabilmeleri, ortaklık yapabilme adına bilinç kazanabilmeleri anlamında önem arz ediyor. Bugünkü programın oluşmasında hazırlık yapan öğrencilerimizi kutluyor, onlara rehberlik eden, yetiştiren öğretmenlerimize, eğitime verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Programda öğrencilerin hazırladıkları kısa filmlerin gösterimleri yapılırken aynı zamanda yine öğrencilerin tasarladıkları tşörtler beğeniye sunularak ödüllendirildi. Öğrenciler tarafından sözleri yazılan ve yine genç öğrenciler tarafından seslendirilen türküler büyük alkış alırken, çekilen kısa filmlerin ve yapılan sokak röportajlarının kamera arkası görüntüleri salondakileri kahkahaya boğdu. Öğrenci Merve Gülşah Özcan, tarihi bir anektodu kendi yaptığı çizimlerle anlatırken, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi, farklı bir çalışmayla ekrana taşındı.

Programda gösterimi yapılan kısa filmlerin hikayelerini öğrenciler gösterim öncesinde konuklara sundu. “Sarıkamış Harekatı” filminin çekim hikayesini Abdullah Efe, “Vakayi Nusrat” filminin çekim hikayesini Elif Barutçu, “Mondros Ateşkes Antlaşması” filminin hikayesini Beyzanur Yıldıran, “Son Yolculuk” filminin hikayesini Mustafa Mandev ve “Çanakkale Geçilmez” filminin hikayesini ise Emre Meral esprili bir şekilde konuklarla paylaştı.

Programın ödül töreni bölümünde, tarihten izler taşıyan birbirinden güzel tşörtler tasarlayan öğrencilere ödülleri verildi. İki tasarımın dereceye girdiği yarışmada ikinci olan Nülgün Sarı’nın ödülünü öğretmeni Hamit Kahya, birinci olan İrem Mandev’in ödülünü ise öğretmeni Emine Yücel Köse takdim etti.

Programın son bölümünde öğrenciler tarafından çekilen kısa filmler ödüllendirildi. Jüriyi oluşturan Öğretmenler Gürbüz Ocak, Özlem İmamoğlu, Şule Civelek ve Kahan Tarakçı tarafından yapılan değerlendirmeler sonunda “En İyi Yardımcı Oyuncu” ödülünü Coğrafya Öğretmeni Osman Karaosmanoğlu, meslektaşı Engin Oskayı’dan, “En İyi Mekan” ödülünü Mondros Ateşkes Antlaşması filmi ile Beyzanur Yıldıran, öğretmeni Celal Kazancıoğlu’ndan, “En İyi Senaryo” ödülünü Çanakkale Geçilmez filmi ile Emre Meral, Okul Müdürü Metin Sandıkçı'dan, “En İyi Oyuncu” ödülünü Son Yolculuk filmindeki Atatürk’ü canlandırdığı performansı ile Mustafa Mandev, öğretmeni Recap Bekar’dan ve “En İyi Film” ödülünü Vakayi Nusrat filmi adına Habip Okumuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender’den aldı.

GÜLDÜREN SOKAK RÖPORTAJLARI İÇİN TIKLAYIN

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Fener Lisesi Tarih Öğretmeni Volkan Civelek, “Öğrencilerimizin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu noktada onları olayın içine nasıl çekebilirizi düşündük. Öğrencilerimiz kitap cümlelerini ezberleyerek, onları şarjlı pil gibi sınavlarda tekrarlamaktan bıktı. Bu yüzden böyle bir farklılık ortaya çıkarttık. Bu tür etkinliklerimiz seneye de devam edecek. Öğrencilerimi seviyorum, beni utandırmadıkları için hepsine teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak “Küçük salon yerine keşke yetkililerimiz bizlere büyük salonun kapılarını açsaydı, daha güzel bir atmosfer ortaya çıkardı” şeklinde bir sitemde bulundu.

Ayrıca okul öğrencileri tarafından sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinde açılan #rizefenerlisesi hashtag’i, twitter’ın Türkiye Gündemine girmeyi başardı.

Haber: Turgay AYHAN