Falcao Galatasaray'da Başarılı Olur Mu?

TAKİP ET

Geçen sezonu başarılı bir şekilde şampiyon olarak bitiren Galatasaray aynı hızla ve başarı ile transfer dönemine hız vermişti.

Sona eren sözleşmeler, yenilenen adımlar ve birbirinden önemli transferler sayesinde oldukça fazla dikkat çekmeyi başarmıştı. Bu transferlerden bir tanesi ise merakla beklenen ve olup olmayacağı konusunda her taraftarın bir yorumunun olduğu Falcao transferiydi.

Transfer dönemi boyunca netleşmeyen durum Falcao'nun Türkiye'ye gelmek istediğini bildiren açıklamaları sayesinde daha ılıman görülmeye başlanmıştı. Son olarak yapılan çabalar sonucunda transfer tamamlandı ve resmi bir şekilde duyuruldu. Falcao transferle alakalı olarak mutluluğunu dile getirirken akıllara Falcao Galatasaray'da başarılı olur mu tarzında sorular gelmeye başladı.

Falcao ve Taraftar

Falcao 32 yaşında ve oldukça başarılı bir futbolcu olmasına rağmen yapılan yorumlar başarılı olup olmayacağı etrafında yoğunlaşıyor. Taraftar noktasından olaya bakan ve taraftar ilişkilerine her zaman önem verdiğini dile getiren Falcao transferden sonra havalimanında coşkulu bir şekilde karşılandı.Milanobet bahis sitesi’ne göre Ailesi ile birlikte yaptığı yolculuk sonrasında ise Galatasaray forması eşliğinde üçlü çektirdi. Milanobet, Camiada oldukça olumlu bir transfer olduğu ve başarılı olmasının yüksek ihtimal olduğu konusunda yorumlar yapılmaya başlandı.

İlk Maç ve Getirdikleri

Takıma geldikten sonra ilk kez maça çıkan Falcao maçta birçok dış etmene rağmen ilk yarıda gol sevinci yaşattır. Bir dünya yıldızı olduğunu bir kez daha kanıtlamak istercesine hareket eden başarılı oyuncu maçın sonunda attığı tek golle takımına 3 puan kazandırdı. Golün ardından ise seyirciyi selamlamayı unutmadı. Maçta Fatih Terim'in cezasının olması veya oyuncunun ilk maçının olması gibi etmenlere rağmen tek golün Falcao'ya ait olması yine olumlu yorumların alınmasına neden oldu. Hırsı, sahada topu bırakmayışı ve sürekli orta sahada pozisyon araması oyuncunun takım alışma sürecinde olmasına rağmen başarılı olarak değerlendirildi.

Başarılı Olmasının Nedenleri

Türkiye'ye isteyerek gelmeyi kabul eden, taraftar ile ilişki kurmaya özen gösteren ve hatırı sayılır başarılar elde etmiş bir geçmişi olan Falcao için Galatasaray transferinin başarılı olmaması için bir neden görülmüyor. Rıdvan Dilmen ve Erman Toroğlu yorumlarında da buna sıkça yer veriyor.