Fabo Beton İçin Kum Üretimi

TAKİP ET

Dünyanın her yerinde inşaat sektörü sürekli faaliyet göstermektedir. İnşaat sektöründe kullanılan hammaddeler arasında da kum maddesi bulunmaktadır. Kum üretimi için taş ocakları kurulmakta ve buralarda büyük kaya parçaları kırılarak ve öğütülerek kum haline getirilmektedir. Bu işlemler konkasör sayesinde yapılabilmektedir. Konkasör nedir büyük taş parçalarının yerinden sökülmesi, kırılması, istenilen ölçülere getirilmesi ve eleme yapılarak istenilen ölçülerde taş parçalarının elde edilmesin sağlayan tesisler tümüdür. Üretici firmalar tarafından konkasörler yapılacak olan işin ve iş yerinin yapısına göre sabit konkasör ve mobil konkasör olarak üretilirler. Fabo firması dünya genelinde en iyi konkasör tesisleri üretimi yapan firmalar arasında yer alıyorlar.

Taş Kırma

Çeşitli sektörlerin ihtiyaçlarını gidermek için büyük kaya parçalarının kırılarak küçük parçalar haline getirilmesi gerekir. Kimi sektörlerde mıcır taş, daha büyük ebatlı taşlar ya da kum maddelerine ihtiyaç vardır. Konkasör tesislerinde devasa ölçülere sahip kayalar kırıcı ekipmanlar ile kırılarak istenilen ölçülere getirilmektedir. Kırılan taşlar konkasör tesislerinde elekler sayesinde büyüklüklerine göre birbirinden ayrılabilmektedir. Kum eleme yıkama tesisi tüm taş ocağı iş alanlarında bulunmalıdır. Bu tesis aynı zamanda konkasör tesisinin bir parçasıdır. Kırılan taş parçaları yıkama yapılarak, üzerinde bulundurduğu toz ve çamur parçalarından arındırılarak kullanılabilir duruma getirilirler.

Konkasör Tesisleri Çeşitleri

Konkasör tesisleri büyük ebatlı taşların kırılması amacıyla üretilen ve sahalara kurulan sistemlerdir. Yapılacak işin süresi ve çalışma alanının fiziki şartlarına göre farklı özelliklerdeki konkasör çeşitleri Fabo firması tarafında üretiliyor. Konkasör tesisleri çeşitleri yapılacak olan işin durumuna göre sabit konkasör ve mobil konkasör olarak iki çeşitte üretilmektedir. Çok büyük ve geniş çalışma alanlarında yapılacak uzun süreli faaliyetler için sabit konkasör tesisleri kurulumu yapılıyor. Ancak kısa süreli çalışmaların yapılacağı iş alanları ile çalışma alanı dar olan yerler için mobil konkasörler tercih ediliyor. Fabo şirketi dar alanlarda daha verimli çalışmalar yapılabilmesi için mobil türlerinde paletli konkasör modellerinin de üretimini yapıyorlar.

Mobil Konkasör

Birden fazla sahada çalışma yapacak olan işletmeler, ilk çalışma alanındaki çalışmalarını tamamladıktan sonra diğer çalışma alanlarına geçiş yapacakları için mobil konkasör tesislerini tercih ediyorlar. Çünkü mobil konkasör sistemi bir tır ile rahatlıkla taşınabilmekte ve istenilen yere hızlı bir şekilde kurulabilmektedir. Daha pratik üretimler yapabilmek, zaman tasarrufu sağlayabilmek için tercih edilmektedir. Fabo tesislerinde işletmelerin farklı alanlarda yapacakları çalışmalar için kullanışlı olabilmesi için farklı kapasite ve ölçülerde taşınabilir mobil tesisler üretimleri yapıyorlar.

Fabo Konkasör Tesisleri

Fabo tüm konkasör tesisi modellerini, uluslararası üretim standartlarına göre ürettiğini, ürünlerinin her türlü iklim şartlarına uygun ve kolay kullanım özelliğine sahip olduğunu belirtmektedir. konkasör tesisine ihtiyaç duyan bir işletme, ürün seçimi öncesinde çeşitli parametreleri göz önünde bulundurmalı ve bu parametrelere göre araştırmalar yapmalıdır. İyi bir konkasör sahibi olabilmek için üretici firma desteğinin kesintisiz olması çok önemlidir. Büyük ve ağır ekipmanlardan oluşan bir tesis olduğu için kurulumu zahmetli ve profesyonellik isteyen bir iştir. Ayrıca kurulum sonrasında da bakım hizmetlerinin istenildiğinde sorunsuz olarak hemen verilebilmesi gerekir.

Seyyar Konkasör Tesisleri

Fabo İzmir merkezli olarak göstermiş olduğu faaliyetlerinde tüm sektörler için farklı özelliklerde konkasör tesisleri üretimleri yapmaktadır. Karayolları, metro çalışmaları, nükleer enerji santralleri, alt yapı çalışmaları gibi çalışmalar yapan firmalar işlerini yapabilmek için seyyar konkasör tesislerine ihtiyaç duyarlar. Gelişen teknoloji sayesinde Fabo mobil konkasör sistemlerini geliştiriyor ve paletli rahat hareket edebilen ve yüksek üretim kapasitesine sahip konkasör tesisleri üretimlerini yapıyorlar. Bir noktadan farklı bir noktaya istenildiğinde rahatlıkla taşınabildiği için tüm sektörlerde seyyar olarak kullanılabilen mobil tesis türlere daha fazla kullanılmaktadır.

Bakım ve Onarım Hizmetleri

Taş ocağı gibi tesislerde kullanılan makineler ağır metal yüklü büyük makinelerdir. Bu makinelerin kurulumu, kullanımı, bakım ve onarımlarının yapılması uzmanlık isteyen işlerdir. Kullanım alanlarında bu tesislerin bakımları düzenli olarak yapılmalı ve bir arıza meydana geldiğinde onarım için bakım hizmeti hemen alınabilmelidir. Fabo her sektör için çeşitli makine üretimi yapıyor, bu makineleri dünyanın her yerine satıyor ve satış sonrasında tüm bakım, onarım hizmetlerini veriyorlar. Gerekli bakım ve onarımı yapılmayan tesisler kısa süre sonra kullanılamaz duruma gelecektir.