Evde Sağlık Hizmeti alan hastalar oy kullanabilecek

TAKİP ET

Rize'de evde sağlık hizmeti alan yatalak hastalar oy kullanabilecek.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe tarafından yapılan açıklamada, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerde hastalığı ya da engeli sebebiyle yatağa bağımlılığı vatandaşların evlerinde oy kullanabilmeleri amacıyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından "Mobil Sandık Uygulaması" hizmeti verileceğini belirtildi.

"Mobil sandık uygulaması"nın olmadığı yerlerde sandığıa gidemeyecek durumda olan vatandaşların oy kullanabilmelerinin sağlandığını ifade eden Dr. Tepe, “Eğer sağlıkları açısından kısıtlı durumda olan vatandaşlarımız oy kullanmak isterlerse Rize İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 214 93 21, 212 20 27 ile 212 20 24 nolu evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezini aramaları durumunda oy verme günü sağlık personeli refakatinde evlerinden alınıp yine uygun şekilde ekibimiz gözetiminde hasta nakil araçlarımızla tekrar evlerine geri götürüleceklerdir. Bu anlamda vatandaşlarımızın söz konusu numaraları arayarak isimlerini ve adreslerini vermeleri yeterli olacaktır." dedi.

Tepe, seçim günü olan 31 Mart 2019 Pazar günü, oy kullanmaya karar veren vatandaşların saat 16.00’a kadar Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi numaralarını aramaları gerektiğini ifade etti.