Ersin Aka, Sumudica haberlerini yalanladı

TAKİP ET

Çaykur Rizespor Yardımcı Antrenörü Ersin Aka, Gaziantep maçı devre arasında Sumudica Hoca'nın futbolculara taktik verip pirim açıkladığı şeklinde basında çıkan haberleri yalanladı.

Süper Lig’in ilk devresinin son maçında Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir deplasmanından 1-1’lik beraberlikle ayrıldı.

Çaykur Rizespor Yardımcı Antrenörü Ersin Aka, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Yeşil-Mavili yeni teknik direktör Sumudica ile ilgili Gaziantep maçı sonrasında çıkan haberlere açıklık getirdi.

Takımın ve Oyuncuların emeğinin önüne geçti

Aka öncelikle Stjepan Tomas’ın birinci yardımcısı olarak görev yaptığını hatırlatarak Tomas’a teşekkür etti ve Tomas’ın ayrılmasının ardından kendilerine yeni hoca gelene kadar takımı çalıştırmaları yönündeki görevi, Kaleci Antrenörü Muhammet Hoca ve Rizespor Altyapısından 3 hocayla birlikte layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, “3 gün önce Gaziantep maçına 9 eksikle tıpkı bugünkü gibi sıkıntılı bir şekilde çıkmıştık. Çok emek verdik, Ancak maçın ardından Sumudica Hoca’nın devre arası soyunma odasına zoom ile bağlanıp takıma pirim açıkladığı ve taktik verdiği şeklinde ulusal basında haberler çıktı ve bu haberler tüm takımın ve oyuncuların emeğinin önüne geçti diye düşünüyorum. Ciddi anlamda bu bizi çok üzdü. Bence futbol ailesinin paydaşlarının birinci görevi futbolu geliştirmek olmalıdır. 21 yıldır akademisyen kökenliyim ve çok ilkeli yetiştiğimizi düşünüyorum bu ülkede. Futbol antrenörlüğü, futbolculuk, futbol yönetimi çok değerlidir. Çıkan haberin Sumudica Hoca tarafından yapıldığını zaten hiç düşünmüyorum. Çünkü hiçbir antrenör bu mesleği bu kadar değersizleştiremez. Doğru olmadığını da biliyoruz biz. Ama medyada bu kadar yer verip, bu kadar emeğe saygısızlık yapılmasını, belki bizim yüzde 10 katkımız vardır, ekibime bir paye verilmesini de beklemiyorum ama oyuncularımızın bu yoklukta, bu kadar problemli bir kadro içerisinde, bu kadar saygısızca yorum yapılmasını ben bir futbol adamı olarak kınamak istiyorum” dedi.

Sumudica Hocaya iyi bir takım bırakıyoruz

Sıkıntılı bir kadrolarının olduğunu hatırlatan Aka, “Yassine Meriah 12 gündür kovid tedavisi gördükten sonra dün gece 3’te ter antrenmanı bile yapmadan takıma katıldı. Emir Dilaver 10 gündür hiç antrenman yapmadı ama geldi ve biz bu oyuncularımıza süre vermek zorunda kaldık. Bu yoğun maç trafiğinde 14 oyuncumuz eksik ve şu an bu eksik oyuncularımız Süper Lig’deki 19 maçta yüzde 63 süreyle performans sergilediler. Bu oyunculardan yoksun biz iki maçtır sahaya çıkıyoruz. Böyle bir ortamda oyuncumuz Samudio sakatlandı maçı 10 kişi tamamladık. Buraya oyuncularımız korkmadan çıktılar. Hepsi aslan gibiler. Memleketlerini, Rize’yi, formalarını, bu kulübü, bu camiayı çok iyi temsil ettiler. Biz bugün 14 oyuncuyla buraya geldik ama yorumlarda söylenildiği gibi yere yatarak maç kazanmadık. Çocuklarımız elinden geleni yaparak mücadele ettiler. Çok iyi bir takımımız var ve Sumudica hocaya iyi bir takım bırakıyoruz. Bu takımın yeri ilk 8 içerisinde olacağına inanıyoruz. Çünkü karakterli futbolcularımız var. Çaykur Rizespor çok iyi yerlerde olacak, bunu göreceksiniz.” dedi.

Antrenörlük mesleği böyle bir açıklamayı kaldırmamalı

Gaziantep maçı öncesi Sumudica Hoca’nın kendisini aradığını ve sadece futbolculara Gaziantep takımını tanıdığı için futbolculara eski takımını anlatmak istediğini, daha fazlasının olmadığını söyleyen Ersin Aka, bu maç öncesi ise Sumudica ile hiç görüşmediğini, takıma her hangi bir katkısının olmadığını ifade ederek, “Hoca zaten bu takımın hocası, ben sadece verilen görevi tamamlıyorum. Böyle bir şey problem değil ama antrenörlük mesleği böyle bir yorumu, açıklamayı kaldırmaz, kaldırmamalı bir defa. Bu ilkeli bir meslektir ve bir duruşu vardır. Ben sadece kulübüme hizmet için kaldım. Böyle bir durum olsaydı da açık ve net bir şekilde söylüyorum sahaya çıkmazdım.” İfadelerini kullandı.