Erdoğan Hemşehrilerine inanmadı, CiMER'i yalanladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, babaocağı Güneysu ilçesinde yapılan HES ile ilgili açıklama yaparak, hemşehrilerinin tezgaha düşürüldüklerini söyledi.

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Gürgen Köyü deresi üzerinde yapımına yaklaşık 7 ay önce başlanan ve "Yol yapılıyor" sanan köylülerin daha sonra HES çalışması olduğunu anlamasıyla aylardır tepkilerini dile getirmeye çalıştıkları HES projesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı.

Gürgen Köyü halkının şikayet yağmuruna tuttuğu CİMER üzerinden DSİ 22. Bölge Müdürlüğü tarafından cevap gelmiş ve Baro Elektrik Üretim A.Ş.'nin izin sürecini tamamlamadan ve yer teslimi yapılmadan inşaat çalışmalarına başladığını, bu yüzden firmaya idari para cezası kesilmesinin yanı sıra proje çalışmasının acilen durdurulmasına yönelik kararın verildiği ifade edilmişti.

Hatta CİMER üzerinden gönderilen resmi yazının ardından, aylardır Gürgen Köyü halkının hiçbir basın açıklamasına ve protesto gösterisine yer vermeyen AHaber ve Hürriyet gibi medya kanalları ve ajanslar haberi "Rize’de HES oyununu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi bozdu" (AHaber) ve "HES oyununa Beştepe freni" (Hürriyet) gibi başlıklarla haberleştirmişlerdi.

CİMER'den gelen cevabın ardından durdurulan çalışmalar yaklaşık 1 hafta gibi bir süre içinde Baro Enerji tarafından gerekli yasal izinlerin alındığının söylenmesiyle yeniden başlarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili açıklama yaparak, hem FOX TV ekranlarından çıkan haberleri yalanlarken, hem de CİMER'i yalanlamış oldu.

Erdoğan, Gürgen Köyü halkının sesini ulusal kamuoyuna tek taşıyan FOX TV'yi, yalan haber yapmakla suçlayarak, Kaymakam ve Belediye Başkanı ile görüştüğünü ve şirketin tüm yasal belgelerinin olduğunu öğrendiğini, burada asıl amacın kendilerine kan kaybettirmek olduğu için bazı AK Partili hemşehrilerini de bu tuzağın içine düşürdüklerini belirtti.

Gürgen Köyü halkı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuyla ilgili yanlış bilgilendirildiğini düşünüyor.

İlgili Haberler

Güneysu'daki HES'in hukuksuzluğunu CİMER de onayladı

Güneysu'da HES yüzünden köylüler gözaltına alındı

Güneysu'daki HES projesinin iptali için imza kampanyası

Gürgen Deresinde HES'e karşı nöbete devam

Güneysu'daki HES değil, resmen doğa katliamı!

Güneysu'da vatandaşın tepkisi HES çalışmalarını durdurdu

Gürgen Köylüler derelerindeki hukuksuz HES'i yargıya taşıdı

Gürgen Deresindeki hukuksuz HES mahkeyeme taşınıyor

Gürgen Deresindeki hukuksuz HES yapımına tepki

Güneysu'da mahkeme kararına rağmen HES'e devam

Güneysu'da çalışan HES makinesi kazdığı kuyuya düştü