Erbakan: Sedat Peker'in iddialarını göz ardı etmek söz konusu olamaz!

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Sedat Peker videolarındaki iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlenen haftalık olağan basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Türkiye'de gündemi meşgul eden Sedat Peker iddialarına ilişkin açıklamada bulunan Erbakan, iddiaların çok ciddi olduğunu söyleyerek, "İddialarda söz konusu olan kişiler önemli ve kritik görevlerde. Kamuoyu ve toplumun da bu konuya ilgisi çok yüksek. Dolayısıyla bu iddiaları göz ardı etmek gibi bir durum söz konusu olamaz." dedi.

Ortaya atılan iddiaların en başta araştırılmasının Ak Parti tarafından istenmesi gerektiğini vurgulayan Erbakan, "Konuyla ilgili Meclis'e gelen araştırma komisyonu kurulması teklifinin AK Parti ve MHP oyları ile reddedilmesi de bizleri şaşırtmadı. Ayrıca her olayı da dış güçlere bağlamamak lazım. Dış güçlerin size operasyon yapması için onların oyununu bozmanız lazım. Hangi noktada dış güçlerin ajandasına aykırı hareket ettiniz? Kürecik'te radar sistemi kur diyorlar kuruyorsunuz, Afganistan'a asker gönder diyorlar gönderiyorsunuz? 19 yılda 530 milyar dolar borç faizi haraç ödüyorsun. Dolayısıyla artık her şeyi dış güçlere bağlamanız toplum tarafından da hoş karşılanmıyor." şeklinde konuştu.