Engelli Yüzme Milli Takımının Rizeli Antrenörü

TAKİP ET

Engelli Yüzme Milli Takımının Rizeli Antrenörü Fatih Şaşmaz, Karadeniz Bölgesinin Türkiye'de en çok engelli nüfusunun yoğun olduğu bölge olduğunu söyledi.

Engelli Yüzme Milli Takımının Rizeli Antrenörü Fatih Şaşmaz, TRT Spor ekranlarında yayınlanan “Engelsiz Spor” isimli programda açıklamalarda bulunurken, Rize’den de bahsetmeyi ihmal etmedi.

Olimpiyat Sporcu Merkezi Kampında Engelli Yüzme Milli Takımı ile kampta bulunan Rizeli Antrenör Fatih Şaşmaz, bir Rizeli olarak kamp döneminde en çok özlem duyduğu yemeğin ne olduğuna ilişkin soruya, “Muhlamayı özledim. Sarma ve karalahana dolmasını da özlüyoruz tabii” şeklinde cevap verdi.

2004-2006 yıllarında Galatasaray Kulübünde engelli sporcularla çalışan Rizeli Antrenör Fatih Şaşmaz, “Engelli sporcularla çalışmak manevi anlamda çok farklı bir duygu. Onların yüzünün güldüğünü görmek, beni de inanılmaz mutlu ediyor ve inanılmaz pozitif bir enerji veriyor. Bunları yaşamak çok farklı. Hele engellileri çalıştırmak, onlara yardımcı olduğumuzu görmek, hayata bu sporla bağlanmalarını görmek, bizim için çok değerli” dedi.

En çok engelli nüfusu Karadeniz Bölgesinde

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Yüzme Teknik Kurulu Başkanı da olan Şaşmaz, Türkiye’de engelli sporunun geliştirilmesiyle ilgili düşüncelerini şöyle aktardı; “Öncelikle bu tür çalışmaları Türkiye geneline yaymamız gerekiyor. En çok engelli nüfusunun yoğun olduğu bölge Karadeniz Bölgesi ama oradan çok az yüzücümüz var. İlk başta bu bölgelere dağılıp sporcu yetiştirmekten çok antrenör yetiştirmemiz gerekiyor. Eğer antrenör yetiştirebilirsek zaten sporcularımız da çıkacaktır. Bunu ülke geneline yayıp, bir sistem getirip, bu sistemle ilerlemeyi düşünüyoruz”