En Popüler Banka Kredileri Neler?

TAKİP ET

Krediler, bankaların en popüler ve en çok tercih edilen hizmetleri arasında yer almaktadır. Günümüzde insanlar toplu para ihtiyacı için ilk olarak bankalara başvurmaktadır. Gerek borçlarını ödemek, gerek bir araç sahibi olmak, gerekse de ev sahibi olmak için kredi modellerinden birine sahip olabilir iken aynı zamanda iş yeri açma kredisi, düğün kredisi ve öğrenim kredisi gibi diğer popüler kredi seçeneklerine de başvurabilirsiniz. 2019 yılında girmemiz ile birlikte banka ve kredi dünyasında araştırmalar yapan Dünya Para ekibi en popüler banka kredileri hakkında bir araştırma yayınladı. İşte geride bıraktığımız yılda hangi krediler tercih edildi ve neden?

İhtiyaç Kredisi

Banka kredileri arasında ilk sırada ihtiyaç kredisi yer alıyor. Ülkemizdeki gerek devlet bankaları, gerekse de özel bankalar tarafından sunulmakta olan popüler bir hizmet olan ihtiyaç kredisi her gün binlerce kişi tarafından başvuru alıyor. Nakit para olarak gerçekleştirilen ödemelerde ihtiyaç kredisi kullanarak gerek borçlarını ödemek, gerekse de almak istediklerini almak isteyenler başvuru gerçekleştiriyor. Türkiye'de ki bankacılık işlemlerinde ilgi görmekte olan ihtiyaç kredisi her yıl en çok tercih edilen krediler arasında ilk sırada yer alır iken bu kredi modelinde en fazla 10.000 TL çekebileceğinizi de belirtelim.

Konut Kredisi

Bir ev sahibi olmak istiyor ancak toplu para bulamıyorsanız başvuru yapmak için bankaların sunmakta oldukları konut kredilerinden yararlanabilirsiniz. 2018 yılında en çok başvuru alan 2. kredi modeli olmakta olan konut kredisi ile kira ödemek yerine kredi ödeyerek kendi evinize sahip olabilirsiniz. Özellikle konut kredisi çeşitlerinde bankaların anlaşmalar gerçekleştirerek uygun faiz oranlarına kredi vermesi ile birlikte konut satışlarında da artış hedeflendi.

Nefes Kredisi

Hem küçük işletmeler, hem de büyük işletmeler tarafından tercih edilmekte olan nefes kredisi 2018 yılının en çok kullanılan 3. kredi modeli oluyor. Sadece işletmelerin yararlanabildikleri nefes kredisi özellikle döviz kurlarında yaşanan artış ile birlikte firmaların zor durumda kalmasından dolayı ilgi gördü. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile özel bankalar arasında yapılan anlaşmalar ile birlikte sadece 8 banka tarafından verilmekte olan nefes kredisi ile firmalar borçlarını kapatmak için büyük özen gösterdi. Nefes kredisi 2019 yılında da sunulmaya devam ediyor. Eğer sizde faydalanmak istiyorsanız hemen başvuru yapmalısınız.

Taşıt Kredisi

Türkiye'de son dönemlerde araç firmaları pek çok farklı kampanya sunar iken aynı zamanda bankalarda taşıt kredisi ürünlerinde sağladıkları uygun faiz oranları ve vade seçenekleri ile taşıt kredisini popüler bir konuma getirdi. Gerek araç değiştirmek isteyenler, gerekse de bir araba sahibi olmak isteyenler taşıt kredisine ilgi göstererek en popüler krediler arasında yer almasını sağladı.