Emen: Rize, Eğitimde iyi bir yerde

TAKİP ET

Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen 1 Yıllık görev süresini düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi.

7 Eylül 2020'de göreve başlayan Rize Milli Eğitim Müdürü Engin Emen yaptığı basın toplantısında son 1 yılda Rize'de eğitim alanında neler yapılan çalışmaları ve gelişmeleri slayt gösterisi eşliğinde basınla paylaştı.

Rize'de eğitim alanında iyi bir yerde olduklarını belirten Emen, “Rize ili olarak her türlü imkâna ve okula sahibiz. Okul anlamında eksik bir durumumuz yok ve ikili eğitim yapan hiç bir okulumuz kalmadı.” dedi.

Pandemi sürecinde okul müdürlerinin ve öğretmenlerin görünmez kahramanlar olduklarını söyleyen Emen, “Bu süreci fedakarca yürüttüler. Özellikle uzaktan eğitim döneminde her bir öğretmenimiz çok büyük emekler verdiler. Öğrencilerimiz eğitimden uzak kalsa da uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimizin fedakar çalışmaları sayesinde eğitimlerini almaya devam ettiler.” dedi.

Geçen bir yıl içerisinde Rize'de okulların elde ettiği başarıları Emen şöyle sıraladı; "Teknofest Türkiye 1.'liği, Çanakkale Zaferi Şiir Yarışması Türkiye 1.'liği, Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması Türkiye 1.'liği ve Türkiye 2.'liği, Doğrusu Tasarruf Kısa Film Yarışması Türkiye 2.'liği"

Geçen yıl ayrıca "Bahçeler Toprak Olsun Gençler Yeşile Doysun" projesi kapsamında 3 binin üzerinde fidanın toprakla buluşturulduğunu belirten Emen, bu yıl projenin adının "Bahçeler Toprak Olsun Gençler Meyveye Doysun" olarak değiştirileceğini söyleyerek, "Çünkü artık fidanların meyve vermeye başlayacak. Yıllar sonra diktiğimiz bu fidanlar, bugünlerin en güzel anısı olacak." dedi.

O okulun zemin etüdü yapılıyor

Rize'de Temmuz ayında yaşanan sel felaketinde Elmalı Köyü İlköğretim Okulunun bahçesi zarar görerek okulun ön kısmında heyelan meydana gelmişti.

Zemin etüdü raporunun çıkmasının ardından gerekli onarımların yapılarak okulun yeniden eğitime kazandırılacağını dile getiren Emen "Oranın zemin etüdü yapılacak. Üniversitemizin raporu bugün yarın gelecek. Gelecek raporun doğrultusunda en kısa sürede oranın onarımına başlayacağız. O okulumuzu biz Taşköprü'ye taşıdık. Onarım bittikten sonra tekrar okulumuz Elmalı Köyü'ne geri taşınacak. Şuanda öğrenciyi oraya sokamıyoruz çünkü okulun önünden bir bölüm gitmiş ve biz altını bilmiyoruz." dedi.

Rize'de okul bahçesi heyelan yüzünden çöktü

Rize'de bahçesi çöken okulda eğitime başlanamadı