Elektrik ve Doğalgaz faturaları şaşırtmaya devam ediyor

TAKİP ET

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaş kolaylık beklerken, elektrik ve doğalgaz faturalarının son aylarda yüksek gelmesi vatandaşı şaşırtmaya devam ediyor.

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülke genelince milyonlarca vatandaş ekonomik anlamda darboğaz yaşamaya başlarken Doğalgaz ve Elektrik şirketlerinin düzenlediği faturalar el yakıyor.

Hükümetin birçok kalemde kira, kredi, vergi ve fatura gibi ödemelerde öteleme yaparken, diğer özel firmalara da vatandaşlara kolaylık sağlamaları yönünde çağrıda bulunmaları işe yaramadı. Son aylarda yüksek gelen faturalardan şikayet eden vatandaşlar Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nu (EPDK) göreve çağırdı.

Rize'de esnaf ve vatandaşlara son aylarda gelen faturalar nedeniyle yüzlerce Rizeli sosyal medya hesaplarından gelen faturaları paylaşarak tepki gösterdiler. Özellikle AKSA Doğalgaz ve Elektrik firmasının önceki aylara göre fatura dönemlerini kısaltıp son ödeme tarihlerini öne çektikleri görülürken, ödenecek tutarların ise önceki aylara göre yüksek çıkması vatandaşı isyan ettiriyor.

Rizeli bir vatandaş paylaştığı faturalarda "Kışın en fazla 300 TL doğalgaz öderken yaz başında 600 TL'ye yükseldi fatura" diye tepki gösterdi.

İlgili Haberler

Rize'de kapalı iş yerine gelen fatura isyan ettirdi

AKSA Doğalgaz'ın fatura kurnazlığı isyan ettiriyor

AKSA Doğalgaz Koronavirüsü fırsata çevirdi