Dünyanın Rengi Rize'nin misafiri olacak

TAKİP ET

8. Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında Rize'de eğitim gören 20 ülkeden 300 Misafir Öğrenci, ülkelerini ve kültürlerini tanıtacak.

9-10 Mayıs tarihlerinde “Dünyanın Rengi Rize’nin Misafiri” sloganıyla Rize Sahil Parkında gerçekleştirilecek olan 8. Uluslararası Öğrenci Buluşmasında, Rize’de eğitimlerini sürdüren 20 ülkeden toplam 300 misafir öğrenci kendi ülkelerini ve kültürlerini Rizeliler’e tanıtacaklar.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Rize’deki açılışını gerçekleştireceği organizasyon, Türkiye’deki 33 ilde aynı anda başlayacak. Türkiye genelinde toplam 160 ülkeden 80 bine yakın uluslar arası öğrenciyi buluşturacak olan organizasyonun finali 16 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Sinan Erdem Spor Salonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından organize edilen buluşmada öğrenciler ülkelerinin kültür ve adetlerinden örnekler sergileyecekler; yöresel lezzetleri, müzikleri, kıyafetleri, takıları ve eşyaları tanıtacaklar.

İletişim: Hakan Korkmaz 0 543 353 55 53