Dünyada En Çok Tercümesi Yapılan Kinci Dil İspanyolca

TAKİP ET

Tercüme sektörü diğer iş sektörlerinden ayıran büyük bir çizgi var. Diğer iş sektörleri genelde bir ülkeye bağımlı ya da bir firmaya bağılı sektörler olabiliyor.

Teknoloji firmaları olarak örneklendirecek olursak, işletim sistemleri teknolojisinde özellikle bilgisayarlar için başı çeken bir ana merkez var. Microsoft’un yayınladığı Windows işletim sistemi bu alanda sektörün yüzde 80’lik bir kısmına sahip. Yani diğer firmaların olmasına karşın çok daha özel bir yönetimin olduğunu söyleyebiliriz. Tercüme sektöründe ise durum tam tersi. Bu sektörde amaç insanlar arasındaki farklı dil kullanımına rağmen insanlar arasındaki iletişimi sağlamak. Durum böyle olunca tercüme sektörünün çok daha küresel, tüm dünyayı ele alan bir sektör olarak değerlendirebiliriz. Zira sektörün çalınma alanında tüm dünya üzerinde etkin olan en çok çevirisi yapılan diller tercih ediliyor.

Yani Pazar araştırması yapılırken hem ülke bazında hem de küresel bir araştırma yapıldığını söylemek mümkün. Bu nedenle hem tercüme büroları hem de profesyonel tercümanların çeviri sektöründe popüler olan dilleri takip etmesi gerekiyor. Peki, çeviri alanında en popüler olan diller hangileri? Genel olarak tüm dünya üzerinde en çok çevirisi yapılan dil İngilizce. Kullanım alanının çok geniş olması, ticaret merkezi olan ülkelerin ana dili olası sebebiyle her zaman olduğu gibi İngilizce çeviri tüm tercüme sektörünün zirvesinde yer alıyor. İkinci olarak en çok çevirisi yapılan dil ise genelde Almanca ya da Rusça olarak düşünülüyor. Hatta sahip olduğu nüfus nedeniyle Çincenin bile ikinci olduğu düşünülüyor. Fakat ikinci olan dil pek duymaya alışmadığımız İspanyolca. Dünyada 400 milyon kişi tarafından konuşulmasına rağmen en çok çevirisi yapılan ikinci dil olan İspanyolca İngilizcenin hemen arkasında yer alıyor. Böyle devam edecek olursa yakın zamanda İspanyolcanın daha da yükselmesi bekleniyor. Tüm bunlarla beraber en çok çevirisi yapılan diller listesinde üçüncü sırayı ise tabi ki yüksek nüfus sayesinde Çince alıyor. Ama ticaret alanında çok fazla bir etkinliğinin olmadığı belirtiliyor. 1.2 milyar kişinin konuştuğu dilin üçüncü sırada yer alması oldukça normal.

Dünyada en çok tercümesi gerçekleşen diller hakkında ayrıntılı bilgiyi www.doratercume.com adresinden alabilirsiniz.