Diş İmplantınızın Ömrünü Uzatacak İpuçları

TAKİP ET

İmplant tedavisi, genellikle hastaların implantlarını bir ömür boyu kullanmaları planlanarak yapılan bir tedavidir.

Ancak, implantların uzun ömürlü olabilmeleri hastaların diş bakımlarına daha fazla özen göstermelerine bağlıdır. Çünkü dişlerimizin aksine implantlar, bakterilere karşı daha savunmasızdırlar.

Bakteriler, implantla diş etlerinin birleştiği noktada implantları olumsuz bir şekilde etkilerler. İmplantların çevresinde bulunan diş etlerinden implantlara giren bakteriler, şayet hasta ağız ve diş bakımına yeterince özen göstermiyorsa implantların çevresini saran kemiği eritmeye başlarlar.

Bu durum birkaç yıl gibi kısa bir sürede implantların kaybedilmesine yol açabilir.

Bu durumla karşılaşmamak adına hastanın dişlerini düzenli olarak ve doğru bir şekilde fırçalaması gerekir. Özellikle implant çevresi bölgedeki bakteri sayısını azaltmak ve diş etine masaj yaparak, kan dolaşımını hızlandırmak için diş etlerine fazlaca bastırılmadan uzun süre fırçalanmalıdır.

Ayrıca hastalar diş ipi kullanmalı, kullanım esnasında diş iplerini implantların boyun kısmına sarmalı, yani diş etlerini kapsamlı bir şekilde temizlemelidir. Yeterli miktarda boşluğun olduğu durumlarda uygun bir ara yüz fırçası ile implant çevresi bakterilerden arındırılmalıdır.

Bütün bu temizlik işlemlerini takiben diş çevreleri ağız duşu ile yıkanmalı ya da ağız suyu ile ağız iyice çalkalanmalıdır.

Bakteri sayısı azaltılmalı, implant çevresindeki diş etinin sağlıklı kalması için çabalanmalıdır.

İmplantların ağzımızda sağlıklı kalmasını sağlayan bir diğer önemli faktör ise tükürük yapımızdır. Tükürüğümüzün düzgün ve doğru yapıda olmaları hem implantlarımızı hem de dişlerimizi bakterilere karşı korur.

Hastada ağız kuruluğu şikayetinin bulunması diş etlerinde mikro çatlaklar oluşmasına, bakterilerin de bu çatlaklardan sızmalarına uygun bir ortam oluşturur.

Sonuç olarak hastanın hem diş etleri hem de implantları bu bakterilerden etkilenir.

Tüm diğer diş restorasyonlarında olduğu gibi implantlarınızla da buz ya da sert objeler çiğnemekten kaçınmalısınız.

Düzenli olarak diş hekiminize görünmeli, implantlarınızı kontrol ettirmelisiniz. Sık sık diş taşlarınızı temizletmeli, kontroller ve röntgenler ile implantlarınızın son durumu ile ilgili bilgi almak için diş hekiminizden randevu almayı ihmal etmemelisiniz.

Gülüşünüzü ve implantlarınızı korumaya yönelik olarak kliniğiniz tarafından size özel olarak çıkarılan takvime uymaya özen göstermelisiniz.

Kaynak: http://www.adaklinik.com/ankara-implant-ve-implant-fiyatlari