DEVA Partisi Rize'de sahaya indi

TAKİP ET

DEVA Partisi Rize'de teşkilatlanma çalışmalarını resmi olarak başlattı.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkan Yardımcısı ve Rize’nin de aralarında yer aldığı 9 ilin bulunduğu 13. bölge komisyon başkanı İdris Şahin, beraberinde Kurucular Kurulu Üyesi Hasan Canpolat ile Rize’deki bir otelde basın toplantısı düzenleyerek teşkilatlanma çalışmalarına start verdi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, 11 Mart tarihinde partilerinin tanıtım toplantılarını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak Kovid-19 sürecinde teşkilatlanma çalışmalarını dijital ortamda yaptıklarını ancak yakın zamanda sahaya indiklerini ifade etti.

6 isim genel merkeze çağırılacak

90 kurucu isim ile DEVA Partisi’nin kurulduğunu hatırlatan ve 13’üncü bölge olarak Rize’ de dahil, Zonguldak, Karabük, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, ve Tokat illerinin içinde bulunduğu 9 ilden sorumlu olduğunu belirten Şahin, “5 arkadaşımızla beraber bu çalışmayı sürdürüyoruz. Rize'de bulunmaktan son derece mutluyuz. Rize'den 180'nin üzerinde gönüllü partide çeşitli görevler almak isteyen arkadaşlarımız var. Rize merkezi ile birlikte ilçelerde de teşkilatlarda görev almak üzere Deva partisine destek vermek üzere müracaatta bulundular. Bu isimlerden bir kısmını tasnif ederek sadece kuruluş aşamasında görev verebileceğimiz belirli isimleri davet ettik onlarla görüşmeler sağlayacağız. Burada kendileriyle bir tanışma toplantısı gerçekleştireceğiz. Toplantımızın ardından Rize'de kuruluş aşaması için 6 arkadaşımızı parti genel merkezimize davet edeceğiz. Burada yapılan değerlendirme aşamasında 3 kişilik çalışma arkadaşlarımız Rize'de görevlendirilecek.” dedi.

Rize'de kanaat önderlerini dinliyoruz

Rize’nin siyaseten çok önemli bir il olduğunu belirten Şahin, “Geçmiş dönemde iki Başbakan bir Cumhurbaşkanı çıkarmış bir ilimizdir. Rize'de iyi bir çalışma yapılarak teşkilatlanma gerektiğini biz Deva Partisi olarak kabullendik. Öncelikli olarak burada hem basın mensuplarının görüş ve önerilerini alarak, hem de sonrasında Rize’nin kanaat önderlerini dinleyerek Deva ailesini buradan en güzel şekilde temsil edecek olan isimleri kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Rize'de birçok müracaat var bunların mutluluğunu yaşıyoruz. Bir siyasi parti olarak birilerinin ayağına giderek değil, vatandaşlarla birlikte gelenlerle birlikte siyaset yapma ahlakı içerisinde 90 bin müracaat içerisinde değerlendirme yapmanın uygun olacağını düşünüyoruz. Genel başkanımızın açıklamalarıyla birlikte 100 binin üzerinde bir başvuru yapıldığını söylüyoruz. Son iki haftadır da muazzam bir şekilde yeni başvurular var. Her seferinde çalışma listemizi güncelliyoruz. Rize'de de bu çalışmaların ana hatlarını belirleyerek buradan ayrılmayı planlıyoruz.” dedi.