DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Rize'ye geldi

TAKİP ET

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirmek üzere Rize'ye geldi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Gümüşhane ve Trabzon programlarının ardından Rize’ye gelerek partisinin İl Başkanlığının açılışını yaptı.

Açılışın ardından basın toplantısı düzenleyen Babacan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Henüz iki yıllık bir siyasi parti olmalarına rağmen 81 ilde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını belirten Babacan, tarım, ekonomi, Kanun Hükmünde Kararnameler, Hukuk, gibi çeşitli alanlarda Türkiye'nin ihtiyacı olan 10 ayrı eylem planı hazırladıklarını ve Ekim ayına kadar toplam 22 eylem planını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Babacan, hazırlanan eylem planını Cumhur ittifakı dahil tüm milletvekillerine de gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili soruya da cevap veren Babacan, Altılı Masa olarak amaçlarının ortak adayın ilk turda ve açık farkla seçimi kazanması olduğunu söyleyerek, "Adaylar konusunda henüz konuşmaya başlamadık. Herhangi bir isimle şu olur da demedik bu olmaz da demedik. Eğer seçimler vaktinde olursa seçimlerden makul bir süre önce bu istişareyi hem parti içerisinde başlatmak istiyoruz hem de altılı masadaki diğer partilerle de konuşmak istiyoruz." dedi.

İnancımızda kişiye sadakat yoktur

AK Parti'de ehil kadroların yerini liyakatsiz kadrolara bıraktığını söyleyen Babacan, partiden ayrılanların vatan haini ifadeleriyle etiketlenmesi konusunda, "Vatana ihanet çok ciddi bir kavram, biz bunu çok ciddiye alırız. Ama bu kavramı o kadar ayağa düşürdüler ki faizler yüzde 8-9 iken Erdoğan ne söylüyordu? Yüksek faiz vatana ihanettir diyordu. Şimdi ticaret erbabına bir sorun yüzde 30'dan daha düşük bir faizle kredi bulabiliyorlar mı? Hazinenin ödediği faiz malum. Ben de diyorum ki yüzde 8 faiz vatana ihanetse bu yüzde 30 faizi nasıl tanımlayacağız? Bunların hiçbir önemi yok bizim sadakatimiz bu ülkeyedir. Bizim sadakatimiz ilkelere ve değerleredir. Bizim sadakatimiz demokrasiyedir, hukukadır, adaletedir. Kişiye sadakat diye bir şey yoktur bizim inancımızda.” ifadelerini kullandı.

Babacan'a ziyaretlerinde Genel Merkez yöneticileri Aysun Hatipoğlu, İhsan Günaydın, Sedat Kadıoğlu, Hasan Karal, Evrim Rızvanoğlu, Mustafa Yeneroğlu ve Mehmet Emin Ekmen ile DEVA Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Avcı da eşlik etti.